Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, atac DUR la adresa Comisiei Europene în scandalul protocoalelor: 'Are o RESPONSABILITATE, dar nu îşi va asuma...'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Şeful Senatului a comentat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, problema protocoalelor secrete. Călin Popescu Tăriceanu susţine că protocoalele trebuiau menţionate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare instituit de Comisia Europeană. În acest sens, liderul ALDE susţine că există o anumită responsabilitate şi de partea Comisiei Europene, însă susţine că organismul nu-şi va asuma nicio responsabilitate.

Citeşte şi: Tudorel Toader s-a ţinut de cuvânt: Documentele din centrul disputei cu sindicatele, PUBLICATE pe site-ul Ministerului Justiţiei .

"Noi suntem de 10 ani într-un parteneriat cu Comisia europeană privind MCV. Timp de 10 ani, rapoartele consemnau progrese şi de fiecare dată se mai adăuga ceva. Am etichetat aceste lucruri drept „ţinte în mişcare”. Acest MCV instituit pentru a consolida justiţia a făcut tot timpul rapoarte interesante, dar în niciun raport nu apar problemele pe care le-am semnalat de atâţia ani.

Comisia Europeană are o responsabilitate în tot ce se întâmplă aici, nu îmi imaginez că îşi va asuma. Nu trebuie să ne aşteptăm de la Comisia Europeană să recunoască că au făcut o treabă superficială sau că au ştiut şi că n-au spus nimic.

Rămâne ca noi, ca români, instituţiile statului să îşi facă treaba şi să ducă lucrurile până la capăt.

Adăugările la lege nepermise nu pot să rămână la nivelul unei simple constatări şi să ne văicărim. Cred că trebuie anumite responsabilităţi să fie asumate.", a spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.