Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu cere audierea SRI și SIE pe tema Ținutului Secuiesc / VIDEO

Facebook
tariceanu

După intervenția președintelui Klaus Iohannis pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc, în care au fost acuzați PSD-iștii pentru adoptarea tacită a  proiectului Camera Deputaților, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat la cald că președintele Klaus Iohannis a facut cea mai grava acuzatie care s-a facut in Romania dupa decembrie 1989: a acuzat un partid parlamentar ca are o intelegere ascunsa cu o putere straina pentru a ceda o parte din teritoriul national.

Ulterior, în plenul Senatului, la dezbaterile pe marginea proiectului de lege UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc, Călin Popescu Tăriceanu a cerut audierea conducerilor SRI și SIE pe această temă în Parlament, dar și chemarea șefului statului pentru a-și proba afirmațiile.

„Sa fie invitat Presedintele sa aduca dovezi. Solicit Parlamentului sa-i invite pe directorii SRI si SIE pentru a raspunde la intrebari in sensul afirmatiilor facute de Presedinte. Altfel, cataloghez interventia Presedintelui ca fiind iresponsabila, readuce flamura nationalismului pe care a purtat-o Corneliu Vadim Tudor. E culmea ironiei sa vedem discursul ultranationalist dus de Klaus Iohannis si Ludovic Orban, cer Parlamentului sa ia atitudine ferma”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Pneumolog garantează că apa și sarea ajută în lupta cu coronavirus: Cum ne sterilizăm căile respiratorii / VIDEO .

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Președintele și-a început declarația salutând în limba maghiară: „Jo napot kivanok, PSD”.

Apoi, Iohannis a spus „Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Potrivit președintelui, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.

Un proiect de lege care prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Proiectul a ajuns la Senat, care este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.