Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu compară redeschiderea teraselor cu o pildă: 'Dacă înlocuim rabinul cu Guvernul Meu?'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu, Tăriceanu, compară redeschiderea teraselor cu „povestea cu rabinul”, pildă prin care se întelege că drepturile românilor care au fost luate odată cu izbucnirea crizei COVID-19 au fost oferite cetățenilor cu ocazia măsurilor de relaxare, drepturi care NU sunt mai multe decât cele de dinainte. „Relaxarea de ieri nu a fost o pomană din partea acestui guvern incompetent, ci ruperea lanțurilor de către cei care vor să meargă înainte, cei care nu se lasă doborâți de un virus, cei care nu mai vor să se întoarcă la măști și izolări în casă”, a punctat Tăriceanu.

Citește și: VIDEO Virgil Popescu, ANUNȚUL SERII: Mall-urile s-ar putea deschide la mijlocul lunii iunie

„Nu vi se pare că ziua de ieri, cea cu “relaxarea accentuată” (deschiderea teraselor) seamănă ca două boabe de orez cu povestea cu rabinul? Cea cu evreul care merge la rabin să se plângă de faptul că trăia într-o singură cameră cu soția și cei 5 copii și că viața e un iad. Și îl roagă pe rabin să-i dea un sfat cum să facă să-i fie mai bine. Rabinul îi spune să bage capra în casă. Apoi vaca, urmată de găină și așa mai departe. Bietul om vine după un timp înapoi și spune că nu se mai poate trăi în casa lui. Și atunci rabinul îi zice: ia scoate toate animalele din casă și vino să-mi spui cum e. Se întoarce omul cu o față zâmbitoare și îi confirmă că viața este mult mai bună acum.

Dacă înlocuim rabinul cu “Guvernul Meu” și poporul român ia locul celui care caută un sfat obținem povestea relaxării de ieri.

Mă bucur că terasele au fost pline, pentru că cei din HoReCa aveau nevoie de o gură de oxigen, dar să nu uităm că ne întoarcem tot în casa mică (adică un guvern care nu știe ce să facă și un președinte căruia îi place să se joace de-a dictatura).

Relaxarea de ieri nu a fost o pomană din partea acestui guvern incompetent, ci ruperea lanțurilor de către cei care vor să meargă înainte, cei care nu se lasă doborâți de un virus, cei care nu mai vor să se întoarcă la măști și izolări în case. Cei care vor să-și trăiască viața liberi fără îngrădiri și fără să fie numărați câți sunt când merg pe stradă. Eu nu am fost ieri la terasă, dar sunt alături de ei”, se arată pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Nu vi se pare că ziua de ieri, cea cu “relaxarea accentuată” (deschiderea teraselor) seamănă ca două boabe de orez cu...

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Luni, 1 iunie 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.