Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu confirmă tensiunile dintre Coaliție și Guvern. Încă un proiect major vizat/ VIDEO

revista 22
Dragnea Grindeanu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, confirmă dezvăluirile făcute de stiripesurse.ro cu privire la tensiunile majore dintre Coaliția PSD-ALDE și Guvern, dar și cu privire la nemulțumirile unor miniștri la adresa premierului Grindeanu. Tăriceanu anunță că se va analiza de ce Guvernul nu vrea să-și asume proiecte esențiale din programul de guvernare, ci le pasează Parlamentului. După legea salarizării, proiectul fondului suveran de investiții ar putea fi următorul trimis la Parlament în loc să fie asumat de Guvern.

Vezi și: Răscoala miniștrilor împotriva premierului: Blochează Programul de guvernare/ SURSE

„Relația dintre noi (PSD și ALDE - n.r.), în pofida unor specualații, este o relație solidă, funcționează foarte bine, ne coordonăm acțiunile politice și nu am niciun fel de comentariu negativ de făcut. Am avut și eu propriile mele semne de întrebare (cu privire la Guvern - n.r.). De exemplu, în momentul în care legea salarizării unitare, care era un punct esențial al programului de guvernare, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi la nivelul Parlamentului, ca inițiativă parlamentară. Sigur că din punct de vedere procedural, politic, se poate și așa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de guvern. Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu crearea fondului suveran de dezvoltare, care de asemenea este o chestiune esențială pentru a ne pune în practică obiectivele de dezvoltare economică a României. Am înțeles că - așa am aflat, nu am discutat cu prim-ministrul - de asemenea s-ar dori ca parlamentul să fie cel care își asumă acest proiect. Sigur putem să procedăm și în acest fel, dar trebuie să înțelegem unde sunt și de ce sunt anumite rezerve la nivelul guvernului. Am să discut cu colegii mei din ALDE și am să-i întreb dacă au motive de insatisfacție. Ceea ce ne interesează cel mai mult este ca angajamentele pe care ni le-am luat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire la timp”, a declarat Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai afirmat că o ședință a conducerii ALDE va fi un bun moment să verifice cu miniștrii informațiile care au apărut în spațiul public despre nemulțumirile la adresa premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.