Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu dă înapoi pe tema Pactului ONU pentru Migraţie: 'Trebuie să vedem...'

realitatea.net
Calin Popescu Tariceanu

După ce Pactul Mondial al ONU privind Migraţia a fost aprobat în mod oficial luni, la Marrakech, în Maroc, Călin Popescu Tăricean nuanţează discuţia şi afirmă că trebuie analizat în ce măsură acest document se potriveşte interesului naţional.

"România este considerată de foarte mulţi copilul bun la toate al Europei. Noi trebuie să fim copilul disciplinat, ascultător, dar doleanţele noastre par să nu fie ascultate. România îşi îndeplineşte de ani de zile condiţiile de aderare la Schengen şi nu este primită. Concluzia este foarte clară. Lucrurile acestea pot fi făcute, dar nu înseamnă că România trebuie să adere automat la acţiuni privind migraţia. Trebuie să vedem dacă acestea sunt în sensul în care funcţionează interesul nostru naţional, dacă se pot negocia anumite lucruri, dacă noi facem nişte concesii, primim ceva in schimb?", a afirmat preşedintele Senatului.

Conferinţa Interguvernamentală de la Marrakech este o simplă etapă formală a procesului, înaintea unui ultim vot de ratificare, la 19 decembrie, în Adunarea Generală a ONU, la New York. Aproximativ 15 ţări s-au retars sau şi-au blocat decizia cu privire la acest text. Acest acord nu are caracter constrângător asupra statelor care-l ratifică, ci vizează să încurajeze o consolidare a cooperării internaţionale în domeniul migraţiei, în vederea unei migraţii ”sigure, ordonate şi regulate”.

CITEȘTE ȘI: ‘Băbeşti’, dar eficiente: Leacurile cu usturoi care combat gripa şi răceala .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.