Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, declarații care aruncă în aer coaliția: acuză încălcarea unei înțelegeri vechi din partea PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu dezamagit

Prezidențiabilul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat extrem de supărat pe colegii de alianță de la PSD. El susține că aveau o înțelegere veche să meargă cu un candidat comun la prezidențiale, dar cei de la PSD nu s-au ținut de cuvânt și au avut dublă agendă. Tăriceanu a ținut să-i transmită Vioricăi Dăncilă că relațiile în interiorul coaliției se vor răci foarte mult.

Citește și:Mihai Tudose: Un membru Pro România care ar accepta să intre în Guvernul Dăncilă ar trebui să-și facă un consult la cap

”Decizia PSD-ului de ieri, de a-şi desemna propriul candidat, pentru unii a fost surprinzătoare, pentru mine nu a fost surprinzătoare pentru că am fost şi eu şi colegii mei în măsură să analizăm declaraţii, poziţionări, plus alte informaţii care ne-au făcut să ne dăm seama că acest plan de a desemna un candidat propriu nu este rezultatul ultimelor două, trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multă vreme”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a firmat că partenerii de coaliţie ”au câteodată două agende”.

Tăriceanu afirmă că i-a spus Vioricăi Dăncilă că relaţiile se vor strica.

”I-am spus acest lucru doamnei Dăncilă: dacă până acum coaliţia nu a funcţionat la parametri optimi, nu vă aşteptaţi ca după campania electorală lucrurile să se amelioreze. Riscurile sunt să se deterioreze şi mai mult relaţia, care în multe locuri e foarte tensionată. Sunt colegi de ai mei care au cerut mai mult sau mai puţin vârtos să ieşim de la guvernare. Da, sunt colegi care nu cred că mai are vreun sens. (...) Argumentele pe care le-am dat colegii lor de a rămâne în continuare la guvernare au fost în special bazate pe ideea de a menţine stabilitatea politică şi de a demonstra că avem responsabilitatea actului de guvernare. Subliniez ceva şi vreau să fiu foarte bine înţeles, nu fac din guvernare o profesie, nici pentru mine şi nici pentru colegii mei. Avem o responsabilitate dar această responsabilitate trebuie să se regăsească şi la parteneri în ceea ce priveşte atitudinea comună în faţa actului de guvernare, împărţit responsabilităţile. Dacă responsabilităţile nu le împărţim şi PSD spune «noi suntem partidul mare şi luăm toate deciziile», atunci, sigur că noi avem şi posibilitate să spunem, ok, nu e nicio problemă”, a mai afirmat liderul ALDE.

Tăriceanu a precizat că nu este o ameninţare pentru PSD.

”În pofida faptului că am sentimentul unei responsabilităţi politice, şi eu şi colegii mei nu suntem însă legaţi ombilical de guvernare. Unii dintre colegii din PSD fac o apreciere greşită, care mi-a şi ajuns la urechi, ALDE nu o să plece de la guvernare pentru că Tăriceanu este  preşedinte al Senatului şi pierde funcţia. Vreau să vă spun ceva, funcţia de preşedinte al Senatului este extrem de onorantă pentru mine, dar nu sunt legat de chestiunea asta, nici colegii mei care sunt miniştri, nu i-a născut mama miniştri, nici pe mine preşedinte al Senatului”, a mai spus liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.