Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu despre decizia CCR-SRI: E o confirmare a ceea ce am spus

tariceanu4

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu precizează că decizia CCR cu privire la interceptări confirmă ceea ce a spus el de mai multe ori și anume că drepturile cetățenilor sunt încălcate.

„Nu am să vă ascund că sunt încă sub impresia diferitelor comentarii pe care le-am văzut ieri în spațiul public în legătură cu decizia CCR, care văd că face, realmente, titlurile peste tot. Pentru mine, e un moment, aș spune, într-un fel extrem de important, pentru că vine să confirme ceea ce de o bună bucată de vreme am avut curajul să spun și anume că ‪#‎drepturile‬ și ‪#‎libertățile‬ cetățenilor sunt încălcate, sunt abuzate, există grave derapaje democratice și, astăzi, nu vedem decât un singur lucru și anume că, ‪#‎CCR‬ pune lucrurile, cel puțin în această privință, pentru că, în acest fel nu am rezolvat toată problema, pune lucrurile într-un făgaș firesc și ne atrage atenția că serviciile de informații nu pot înlocui, nu se pot substitui organelor de cercetare penală (...)”, a declarat președintele Senatului.

Copreședintele ALDE a mai precizat că decizia CCR restrânge acțiunea SRI-ului.

”Constat că, după căderea comunismului, o lungă perioadă ne-am bucurat în mod real de o democrație care avea în centrul ei respectarea drepturilor și libertăților individului, ca încet – încet să glisăm către un regim autoritar, un regim de dictatură, un regim de abuz. Și lucrul acesta, așa cum vă spuneam , este practic confirmat prin decizia Curții. Nu mai dă voie ‪#‎SRI‬-ului să își extindă câmpul tactic în zona justiției, așa cum a făcut-o (...) Observăm că serviciile de informații au ieșit extra muros, ca să spun așa, și-au făcut academie națională de informații, care e un câmp foarte fertil de unde se pot racola viitorii agenți sub acoperire sau, mă rog, personal cu grade din serviciu. Asistăm la o situație pe care nu mi-aș fi putut-o imagina în anii 90. Și lucrurile acestea, în loc să fie semnalate de toată presa, subliniez de toată presa și criticate, văd că sunt, nu numai tolerate de unii, dar și alimentate și lăudate. Cred că dezbaterea de astăzi, în actualul context, capătă o relevanță și mai mare (...)”, a mai spus președintele Senatului.

Citește și CCR explică: De ce nu poate face SRI interceptări

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.