Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, după publicarea hărţii infectărilor pe localităţi: 'Solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu reacţionează după ce Ministerul Sănătăţii a publicat, luni, indicenţa cumulată a îmbolnăvirilor în ultimele 14 zile, majoritatea localităţilor fiind în scenariul verde, care implică prezenţa fizică a elevilor la cursuri. Liderul ALDE solicită amânarea începerii cursurilor în format faţă în faţă până după alegeri, pentru ca Guvernul să aibă timp să organizeze lucrurile şi să asigure siguranţa elevilor şi a profesorilor.

"Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezență fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struțo-cămilă!

Insistența guvernului de a începe școala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfășurare, este o greșeală. Înțeleg rațiunea politică pentru această insistență, pentru că dacă amâni începerea școlii este logic să amâni și alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente.

Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze, să cumpere măști, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție", scrie Tăriceanu pe Facebook.

Ministerul Sănătăţii a publicat, luni, lista cu incidenţa cumulată a îmbolnăvirilor pe fiecare localitate, în ultimele 14 zile. În funcţie de această evaluate unităţile şcolare şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă vor decide scenariile după care va începe şcoala. Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii, 43 de localităţi se încadrează în scenariul roşu. De asemenea, 410 localităţi sunt în scenariul galben, iar 2.728 de localităţi sunt în scenariul verde. În Bucureşti, incidenţa este de 1,12.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.