Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Funcţionarea sistemelor mari nu e afectată de aşa-zisa hemoragie a plecării cadrelor

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu dragnea

Funcţionarea sistemelor mari - apărare, ordine publică sau justiţie - nu este afectată de aşa-zisa "hemoragie" a plecării cadrelor, urmare a adoptării ordonanţei privind pensiile speciale, a declarat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE. "Din informaţiile pe care ni le-a dat primul-ministru şi miniştrii care au participat la această reuniune, împotriva a ceea ce s-a vehiculat în presă şi în spaţiul public cu privire la o aşa-zisă hemoragie a plecării cadrelor ca urmare a aplicării ordonanţei de urgenţă privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum să se întâmple. Sigur că sunt persoane care vor să profite de condiţiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio formă în pericol funcţionarea sistemelor mari, mă refer la apărare, ordine publică sau justiţie", a afirmat Tăriceanu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare PSD - ALDE.

Întrebat cum vede faptul că, pe lângă "valul de pensionări la cerere" produse la nivelul MAI, MApN, SRI, au apărut reangajări pe funcţii a doua zi după pensionare, preşedintele ALDE a spus că se are în vedere stoparea unor astfel de situaţii prin modificarea legii la începutul sesiunii parlamentare. "Ceea ce am discutat cu primul-ministru, cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să hotărască - ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. (...) Se va modifica legea în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, ca să îi spunem aşa. Nu e corect din punct de vedere... - nu poţi să fii şi salariat, să ai şi pensie. (...) Dacă te simţi inapt pentru a continua munca şi vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi şi... Va veni un proiect de lege, probabil din partea Guvernului. O să hotărâm în perioada următoare", a explicat preşedintele ALDE, conform Agerpres.

Tăriceanu a adăugat că, înainte de adoptarea unei astfel de măsuri, este necesară şi inventarierea situaţiei la zi, pentru că sunt "în multe instituţii ale administraţiei centrale şi locale astfel de persoane care sunt în situaţia de a cumula şi pensia cu salariul". "Şi, evident, măsura care trebuie luată nu trebuie luată numai pentru cei care se pensionează acum, ci pentru toată lumea", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.