Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îi răspunde lui Dragnea: Niciunul fără celălalt nu am putea asigura majoritatea

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că nici ALDE și nici PSD nu ar putea să asigure majoritatea separat, ca răspuns la declarația lui Liviu Dragnea cu privire la postul de ministru Justiției, care revine PSD, scrie Mediafax.

"În ceea ce îl privește pe domnul Toader, mi-am exprimat ieri punctul de vedere. Nu am lăsat niciun moment să se înțeleagă că acesta ar fi... E ministru independent pe un post, confirm ce a spus Liviu Dragnea, e postul PSD. Chestiunea este simplă și clară. Eu nu am primit din partera colegilor o astfel de solicitare în ceea ce-l privește pe Toader. De altfel, nici nu am discutat ieri cu domnul Dragnea despre subiect remanierii", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, ca răspuns la afirmațiile lui Liviu Dragnea.

"Sunt convins că domnul Dragnea nu a făcut această afirmație într-un spirit polemic. Suntem într-o coaliție în care niciunul fără altul nu am putea avea majoritate", a mai spus președintele Senatului.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, întrebat dacă Tudorel Toader se află pe lista de remaniabili și cum comentează laudele lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa ministrului Justiției, că Toader este pe locul al PSD în Guvern, nu al ALDE.

"Să nu fi făcut vreo confuzie doamna Firea (n.r.: cea care a spus că Tudorel Toader este vizat de remaniere) cu listele, că tot umblau cu liste. Nu e făcută de nimeni, am vorbit și cu domnul Tăriceanu ieri. Ministrul Justiției, domnul Toader, este pe un loc al PSD, negocierea a fost foarte clară: sunt patru ministere asumate de ALDE -Energie, Mediu, Relația cu Parlamentul și Externe. Celelalte sunt asumate de PSD. E foarte bine că ne exprimăm aprecierea față de un ministru sau altul, dar decizia e la Comitetul Executiv al PSD", a spus Liviu Dragnea.

În urmă cu câteva zile liderul PSD a făcut referire și la postul ocupat de Călin Popescu Tăriceanu.

"Portofoliu Justiţiei e în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea. PSD ar putea susţine oamenii care. Neapartenenţa la PSD nu e o piedică pentru domnul Toader, ci doar acţiunile. Aşa cum postul de preşedinte al Senatului ar fi revenit PSD, dar a fost decizia de la început să îl susţinem pe domnul Tăriceanu", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul BPN al PSD de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.