Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îl cheamă iar pe Cioloș în Senat

ciolos3

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu îl va invita, din nou, pe premierul Dacian Cioloș să le explice senatorilor de ce a plecat la Consiliul European, ca să reprezinte România, fără un mandat aprobat de Parlament. În replică, premierul a declarat că a fost vorba de o reuniune informală, de aceea nu a solicitat mandat din partea Parlamentului.

''Prin prezenţa premierului Dacian Cioloş la Consiliul European de la Bruxelles fără un mandat aprobat de Parlament, mă văd obligat, în calitate de preşedinte al Senatului, să constat din nou cu regret că Preşedinţia României şi Guvernul îşi depăşesc atribuţiile constituţionale şi prin aceasta afectează relaţiile între puterea legislativă şi puterea executivă. În situaţia în care prim-ministrul îl înlocuieşte la Consiliul European pe Preşedintele României, Legea 373 din 2013, Art. 8 şi Decizia Nr. 449 din 6 noiembrie 2013 a Curţii Constituţionale a României prevăd obligativitatea Guvernului de a trimite Parlamentului proiectul de mandat de reprezentare a României, cu cel puţin 10 zile calendaristice înaintea unei şedinţe a Consiliul European, spre a fi dezbătut şi aprobat. Sunt obligat să constat că în situaţia de faţă Guvernul a încălcat legea pentru că nu a trimis Parlamentului un astfel de proiect'', afirmă Tăriceanu prin intermediul unui comunicat de presă.

Premierul a transmis că a fost vorba de o reuniune informală.

''Aici nu a fost o şedinţă de Consiliu European. Invitaţia a fost foarte clară pentru o reuniune a şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Aşa încât această reuniune nu s-a finalizat printr-o decizie care să fi presupus un mandat din partea Parlamentului, ci s-a finalizat doar cu o declaraţie", a explicat premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă susţinută marţi dimineaţa, după participarea la reuniunea informală de la Bruxelles.

Citește și Acuzații la adresa premierului: A încălcat legea!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.