Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu intervine în scandalul SIPA: Vrea DISTRUGEREA arhivei

arhiva dosare

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit în emisiunea Dosar de Politician despre scandalul apărut în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic despre o posibil furt și distrugere de documente din arhiva SIPA.

"Subiectul este într-adevăr din perioadă în care eram prim-ministru, dar după cum ați văzut și din relatările care au apărut în spațiul public, această chestiune a fost gestionată întâi de persoana care a fost înainte de Tudor Chiuariu ministrul al Justiției, mai exact doamna Macovei și asupra căreia planează diverse speculații potrivit cărora beneficiează de conținutul arhivei prin judecătorul Danileț. Eu nu pot să confirm sau să infirm acest lucru.

După aceea a urmat domnul Chiuariu, după aceea a fost o perioadă scurtă de interimat și a venit domnul Meleșcanu ca ministru interimar și după aceea ministrul Predoiu. Deci toți au fost pe perioada mandatului meu.

Ministrul Muncii, TRANȘANT în scandalul indemnizațiilor: 'Ar trebui să cotizezi 200 de ani'

Nu se face referire numai la ei, e o problemă care se întinde pe o lungă perioadă, dar din informații pe care le-am luat în aceste zile ca să îmi împrospătez și eu memoria pot să vă spun următoarele lucruri. Nu am avut vreo discuție cu doamna Macovei pe acest subiect, nici cu domnul Chiuariu pentru că nici eu nici el nu aveam preocupări securiste să vedem ce e prin arhive, ce facem cu informațiile de acolo, le folosim, nu le folosim. (...)

În momentul în care ministrul Chiuariu a venit au făcut o mică comisie de inventariere a acestei arhivei și ce au constatat a fost că se umblase în dosare. Această comisie a mai constant, cea a apărut în spațiul public, că în sala aia era cel puțin un aparat de fotocopiat, dacă nu două", a afirmat președintele Senatului, la B1 Tv.

Tăriceanu a precizat de asemenea că nu informații suplimentare, față de cele apărute public, pe care să le facă publice, dar ar trebui să se ia o hotărâre privind ce se va întâmpla cu arhiva.

"Aflăm că în dosarele celor care lucrează în justiție, deci judecători, procurori, în loc ca serviciul respectiv să se ocupe de partea de protecție a lor în ceea ce privește tentativele de corupție, legăturile nesănătoase între judecători, procurori și cei care erau acuzați sau condamnați, aflăm că se strângeau informații chiar despre viața lor privată, elemente care poti fi oricând folosite pentru un frumos șantaj. Nu ar fi o originalitate nici în România. Și eu cred că din acest motiv ar veni, ar fi normal, ca această arhivă să nu fie predată, să ne trezim peste nu știu câte vreme că iarăși e spartă, e folosită sau nu știu ce. Arhiva ar trebui pur și simplu, în opinia mea, distrusă astfel încât să nu mai existe instrument de șantaj pentru cei care sunt în zona judecător sau procuror", a precizat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.