Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu - la Varşovia, la Summitul preşedinţilor de Parlamente din Europa Centrală şi de Est

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, efectuează de miercuri până vineri o vizită în Polonia, context în care participă, la Varşovia, la Summitul preşedinţilor de Parlamente din Europa Centrală şi de Est şi are programate întâlniri bilaterale cu omologi din Polonia, Bosnia şi Herţegovina, Georgia şi Muntenegru.

Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis AGERPRES, invitaţia i-a fost adresată lui Tăriceanu de Stanislaw Karczewski, mareşalul Senatului Republicii Polone, şi de Marek Kuchinski, mareşalul Seimului polon.

Citește și: Traian Băsescu spune ce i-ar fi făcut Monicăi Macovei dacă îi aducea dosare de la SIPA

La reuniunea de la Varşovia sunt invitaţi preşedinţi de Parlamente din state din Europa Centrală şi de Est, Balcanii de Vest, Ţările Baltice, Caucazul de Sud, precum şi experţi în relaţii internaţionale.

Conform sursei citate, agenda Summitului parlamentar include teme referitoare la valorile care conferă unicitate Europei Centrale şi de Est, ataşamentul pentru suveranitate şi independenţă, respect pentru tradiţie şi istorie, semnificaţia religiei ca fundament al civilizaţiei.

De asemenea, vor fi abordate teme privind securitatea regională, cooperarea şi dezvoltarea infrastructurii pe axa nord-sud, rolul parlamentelor naţionale în politica internaţională.

Călin Popescu-Tăriceanu va susţine o alocuţiune pe tema importanţei respectării valorilor fundamentale care definesc o societate modernă, valori asumate de România prin aderarea la Uniunea Europeană, se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.