Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu lansează un atac dur după ce s-a aflat că e vizat de procurori: 'Fabrica de dosare marca DNA lucrează'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu face o serie de precizări după ce s-a aflat că DNA a trimis la Senat o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pe numele său. Preşedintele Senatului ar fi acuzat că a luat mită în afacerea licenţelor Microsoft.

"Am văzut informațiile care s-au vehiculat în ultimele două ore și pot să va fac câteva precizări. Hotărârea de Guvern care a aprobat contractul de furnizare de licențe Microsoft a fost adoptată în 2004, înainte ca eu să devin prim-ministru. Pe timpul mandatului meu, Guvernul a dat o hotărâre să se facă inventarierea licențelor Microsoft, având în vedere că licențele erau utilizate, nu se plătise contravaloarea lor și noi eram într-o situaţie de ilegalitate. Pe perioada mandatului meu nu s-a făcut nicio plată către Microsoft. Prima plată, din ce am aflat în spațiul public, a fost făcută pe perioada Guvernului Boc", a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

Întrebat cum se poate "citi" acţiunea DNA, Tăriceanu a răspuns: "Se poate citi în diferite feluri. Una dintre cele mai plauzibile variante este că a început campania electorală. Faptul că am rămas consecvent atitudinii mele de a critica abuzurile și execesele din justiție, care apar din ce în ce mai consistent la suprafață, a deranjat anumite cercuri de putere ocultă, ilegitimă din România, care dorește cu orice preț să işi mențină ampriza pe instituții şi pe putere. Fabrica de dosare marca DNA lucrează. Au eșuat cu dosarul de mărturie mincinoasă, au scos alt dosar. Probabil că dacă și ăsta eșuează o să pregătească încă unul. Senatul va urma procedurile prevăzute și de atunci încolo voi putea să fac mai multe precizări."

CITEȘTE ȘI: Îţi poate salva viaţa: Cum şi unde să-ţi măsori tensiunea arterială .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.