Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, lovitură pentru Dragnea în dosarul Belina: 'Altă întrebare'

bugetul.ro
Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a luat hotărârea să sesizeze Curtea Constituţională privind un conflict între Guvern şi DNA, așa cum anunțase anterior Liviu Dragnea.

„Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA", a spus Tăriceanu.

Un jurnalist i-a spus că Liviu Dragnea „părea mai sigur”, când a spus că el va face această sesizare, iar șeful Senatului a replicat: „Altă întrebare”.

Tăriceanu a mai spus că, după ce vor veni concluziile analizei făcute de specialiştii în drept constituţional ai Senatului, situaţia va fi discutată în Coaliţie şi abia apoi luată o decizie.

Întrebat dacă există varianta ca şi Guvernul şi Senatul să facă sesizări în paralel pe această temă, Tăriceanu a răspuns: Nu ştiu dacă până în prezent a existat o practică de acest gen. Sigur că o să putem să discutăm să ne sfătuim care este calea cea mai bună de urmat”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, după o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că acesta din urmă va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un posibil coflict juridic între Guvern şi DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.