Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, mesaj clar pentru investitorii străini: Când se va mări salariul minim pe economie

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu dragnea

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, transmite un mesaj clar investitorilor străini din România. Deși spune că cei din coaliție nu vor majora taxe și impozite, Tăriceanu îi înțeapă pe cei din firmele străine.

Citește și: Ministerul Dezvoltării anunță alocarea a 76 milioane euro pentru românii din diaspora care vor să-și deschidă o afacere

"Nu suntem susținătorii unei majorări de taxe și impozite. Nu avem poziție în contradictoriu cu cei de la PSD. Povara fiscală aplicată firmelor cu capital românesc e de trei ori mai mare decât ca suportată de firmele străine. Vom încerca să vedem dacă putem găsi o soluție de echilibrare a acestei situații. Statul român se comportă corect față de investitori, de multe ori cei străini sunt favorizați. Așteptăm și noi un comportament corect al lor. În ultimii ani, ajutoarele de stat au fost la cele străine mai mari. Noi nu vrem să fie discriminate firmele românești în propria țară. Nu putem introduce distorsiuni. E foarte clar. Nu putem dezavantaja anumite firme", a spus Tăriceanu în direct la România TV.

Citește și: Măsuri radicale luate de Guvern: Ce se va întâmpla până la 1 septembrie

Al doilea om în stat a vorbit și despre majorarea salariului minim pe economie la 2000 de lei. Când se va întâmpla acest lucru? "Majorările salariului minim pe economie sunt prevăzute a se realiza treptat în patru ani de ile. Ele pot fi făcute în funcție de performanțele economice. Nu putem fi o țară care se bazează pe o forță de muncă ieftină. Nu avem în vedere introducerea unui impozit pe cifra de afaceri", a mai spus Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.