Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, mesaj tranșant către DNA

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă după-amiază, în comuna prahoveană Măgureni, că această campanie electorală este 'paralizată' de anchete, arestări şi subiectul ofiţerilor acoperiţi, iar modul în care se derulează în ultima vreme aceste anchete 'nu arată că justiţia funcţionează aşa cum trebuie'.

'Adică, discutăm despre frauda la referendum, nimic nu îmi repugnă mai mult decât frauda la alegeri, dar doi ani de zile nu au avut timp să îi ancheteze pe cei care i-au chemat acum, în miez de noapte, la anchetă la DNA? Lucrurile acestea nu arată că justiţia funcţionează aşa cum trebuie, adică echidistantă, echilibrată, independentă', a declarat Tăriceanu.

El a precizat că alegerile sunt 'perturbate', iar în acest context cetăţenii nu au posibilitatea de a urmări candidaţii şi de a face o alegere 'pertinentă'.

'Mă tem că aceste alegeri, în loc să fie nişte alegeri care să dea posibilitatea cetăţenilor să urmărească candidaţii şi să facă o alegere pertinentă, în cunoştinţă de cauză, sunt nişte alegeri cum nu au mai fost din 1990 până încoace, perturbate de cu totul şi cu totul alte lucruri. (...) Sigur, vorbim despre independenţa justiţiei şi respect şi independenţa, şi justiţia, trebuie să îşi facă treaba, dar nu mă pot abţine să nu remarc că toate aceste lucruri se întâmplă exact acum, cu dosare care puteau să fie anchetate sau, mă rog, martorii anchetaţi de luni de zile, poate şi mai mult', a afirmat Tăriceanu.

'Nu ştiu cât de mult este urmărită campania pentru alegerile prezidenţiale şi cât de mult este ocupat spaţiul public cu ceea ce se întâmplă acum, cu toate aceste anchete, arestări, audieri, procuratură, ofiţeri acoperiţi. Toată campania electorală este paralizată şi nu ştiu dacă cetăţenii vor avea în aceste condiţii posibilitatea să evalueze programele candidaţilor, să discute, să urmărească, să vadă profilul candidaţilor. Am multe îndoieli în această privinţă', a mai spus Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.