Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, mesaj pentru medici: 'Și ei au dreptul la viață! Ordonanțele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-ați depus'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere specialiștilor și medicilor din „sistemul medical să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici!” adăugând că trebuie să fie pus capăt aburdului, prin care „nu ești tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus”.

„Am avut o discuție absolut sfâșietoare cu un amic care îmi povestea cum a trebuit să-și ia mama din spital unde era internată. S-a considerat că, dacă suferă de cancer de piele, nu se califică să stea în spital.

Mama prietenului meu este unul dintre miile de români care au fost somați să dispară din spitale pentru a face loc celor care vor veni cu infecția COVID-19.

Ca absurdul să meargă până la capăt, nu ești tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus. Dacă spui că ai tensiune, diabet sau cancer nu ești bun, nu ești „la modă”.

Am spus-o mai demult, dar o repet: dacă vreți să nu scoateți bolnavii din spitale, atunci organizați spitale în spații adecvate (săli de sport, spații expoziționale) unde să poată fi tratați în condiții bune bolnavii de coronavirus cu forme ușoare. Asta ar da șansa altor bolnavi să se bucure de atenția de care au nevoie. În fond și ei plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19.

Citește și: Ion Cristoiu prezintă cele 'două instituții care nu s-au lăsat șantajate de regimul Iohannis': 'CCR și Avocatul Poporului'

Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii unul împotriva celuilalt. Români contra etnici maghiari, bugetari contra privați, tineri contra bătrâni, bolnavi COVID-19 contra bolnavi cronici, iar exemplele pot continua! Nimeni nu a scăpat neatins de cinismul lor, de ticăloșia pe care au afișat-o în ultimele luni de zile.

Cer specialiștilor și medicilor din sistemul medical să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici! Faceți posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. Și ei au dreptul la viață! Ordonanțele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-ați depus. Și dacă vor avea curajul să se atingă de voi, o să vă apărăm!”, se aprată pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.