Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu mută decisiv în bătălia pentru Capitală (surse)

cotidianul.ro
alde tariceanu

În plină luptă și declarații războinice între PSD și Pro România pe tema candidatului la Primăria Capitalei, Tăriceanu pregătește mișcarea decisivă: propriul candidat al ALDE.

Surse politice spun că, având în vedere evoluția conflictului PSD-Pro România, Tăriceanu și ALDE au pregătit desemnarea unui candidat propriu, în partid făcându-se deja ultimele evaluări între 4 candidați, propuși de organizațiile de sectoare. Și, pentru că electoratul bucureștean este unul pretențios, oamenii lui Tăriceanu ar avea între variante nu doar nume cunoscute din partid, ci și un politician din zona academică, înscris recent în ALDE, și anume Cristian Barbu, fost rector al Academiei Tehnice Militare, Barbu a fost, de altfel, desemnat și vicepreședinte al filialei București, tocmai pentru a fi cât mai conectat la problemele Capitalei și astfel să identifice mai ușor soluțiile adecvate.

Pe lista scurtă a celor care sunt acum testați, înainte de decizia finală, sunt și doi dintre tinerii politicieni cunoscuți ai partidului, Tudor Tim Ionescu și Claudiu Catana. Tudor Ionescu este liderul consilierilor generali ai ALDE în municipiul București, deci este direct legat de situația de la Primăria Capitalei și are o vizibilitate mare din acest unghi.

Și tot pe experiența în Consiliul General al municipiului București ca argument al unei posibile candidaturi se bazează și Claudiu Catana, care acum conduce din postura de copreședinte filiala ALDE București.

Cum lupta pentru Capitală este una care necesită și experiență politică, dar și un candidat cu notorietate, surse din conducerea ALDE spun că pe lista de pe biroul lui Tăriceanu se află și un ”greu” al partidului: Varujan Vosganian. De altfel, Vosganian ”împarte” deja de câteva luni bune conducerea filialei ALDE București cu mai tânărul său coleg Catana.

Surse apropiate conducerii ALDE spun că singurul element care mai este așteptat pentru a se lua decizia finală este sondajul de opinie comandat de partidul lui Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.