Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu NU crede că rămâne fără imunitate: 'La comisie a fost un vot neconcludent' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Tariceanu DNA

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că votul Comisiei juridice privind ridicarea imunității în cazul său, la solicitarea DNA, este „neconcludent”, deoarece nu a existat o majoritate. El a afirmat că nu a vorbit cu PSD despre acest aspect.

„Nu am discutat cu cei din PSD. Noi am avut reuniunea pe care o știți. La comisie a fost un vot neconcludent. Din șase voturi nu a existat o majoritate, a existat un vot neutru de trei la trei. Eu am evitat permanent să mă implic în această chestiune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri să recomande senatorilor ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

În acest context, Șerban Nicolae, a declarat, miercuri, că nu crede că PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu. El a afirmat că decizia aparține plenului Senatului, iar Comisia juridică nu ar fi trebuit să dea un vot în acest context, ci doar să constate îndeplinirea condițiile legale.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă şi faţă de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl priveşte pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.