Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu nu mai dă șanse alegerilor anticipate: 'Drumul se îngustează foarte mult'

cotidianul.ro
alde tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că „drumul spre anticipate se îngustează foarte mult”, dat fiind faptul că OUG pe alegerile anticipate a fost respinsă în Senat, iar șansele să treacă de Camera Deputaților sunt mici.

„Odată cu respingerea OUG pe anticipate din Senat, drumul spre anticipate se îngustează foarte mult. Să fie organizate cel puțin la final de iunie. Asta dacă nu se vrea să fie făcute în august. Dar care este câștigul a câteva luni?”, a spus Tăriceanu, la Liberatatea.live.

Liderul ALDE a punctat că liberalii i-au sfidat pe români în cele câteva luni de guvernare.

„Ce ar putea să facă PNL în aceste luni? Am văzut ce a făcut. A sfidat românii prin OUG adoptate”, a spus Tăriceanu.

Senatul a respins Ordonanța de Urgență dată de Guvernul Orban privind organizarea alegerilor anticipate. Actul normativ prevede că românii pot vota la orice secție din țară și din străinătate, indiferent de domiciliu, dublarea numărului de parlamentari, dar și stabilirea cadrului legal pentru organizarea alegerilor anticipate.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

De asemenea, sunt reduse termenele pentru toate procedurile electorale prealabile alegerilor.

În cel mult 5 zile de la data dizolvării Parlamentului, Guvenul stabilește, prin hotărare, la propunerea Autorității Electorale Permanente, data votării, calendarul operațiunilor electorale, cheltuielile și măsurile tehnico-organizatorice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor parlamentare anticipate.

În cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfășurării acestora se stabilește cu cel putin 50 de zile înaintea votării.

Ordonanța este contestată de PSD, Pro România și ALDE, partide care au cerut avocatului poporului să atace OUG la Curtea Constituțională.

Actul normativ se află la Camera Deputaților, în for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.