Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu NU renunță după discuția cu Dăncilă: Șeful Senatului cere modificarea Codului Penal, ca urmare a referendumului

digitalag.ro
dancila tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a fost stabilit în coaliție să existe o inițiativă PSD-ALDE pentru revizuirea Constituției care va fi depusă luni sau cel târziu miercuri. El a precizat că pentru transpunerea primei întrebări a referendumului pe justiție e nevoie de modificarea Codului penal, conform Mediafax.

Citește și: Ana Birchall a LUAT FOC după ce ședința CSM s-a amânat din NOU: 'Fac un apel la președintele CSM'

„Al doilea subiect pe care l-am discutat este cel legat de revizuirea Constituției pentru a da un răspuns adecvat votului care s-a materializat la referendum, astăzi sau cel târziu până miercuri coaliția PSD- ALDE va depune propunerile de revizuire ale Constituției în acest sens, eu am spus că la prima întrebare consider că nu e nevoie de o modificare constituțională ci este de nivel de Cod penal dar sigur că o să discutăm în final asupra formei pe care o dăm și o să vedem dacă această modificare o includem în proiectul de revizuire sau o să mergem separat cu ea”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Parlament.

La finalul ședinței de luni a coaliției, Viorica Dăncilă a declarat că, proiectul de lege al PSD-ALDE ar putea include, pe lângă transpunerea celor două întrebări la referedum și a una-două propuneri suplimentare.

Chestionată dacă a vorbit cu liderul ALDE și despre modificări la Codurile penale, premierul a replicat: „Nu s-a discutat despre așa ceva. Nu am discutat despre acest lucru”.

La referendumul de pe 26 mai, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la întrebările: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.