Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, precizări esenţiale despre cei doi senatori din Dosarul Microsoft

tariceanu

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, le-a dat un răspuns celor care îl acuză de tergiversarea procedurii de ridicare a imunităţii celor doi senatori anchetaţi în Dosarul Microsoft. Documentaţia DNA referitorare la senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu a fost trimisă Comisiei Juridice a Senatului, care trebuie să întocmească un raport în 15 zile. Ulterior, plenul Senatului va lua o decizie, însă acest lucru se va întâmpla abia după alegeri.
"Săptămâna trecută am primit dosarele celor doi senatori vizaţi. Sunt 70 şi ceva de pagini ale raportului şi peste 1000 de pagini de documente. Este responsabilitatea membrilor Comisiei Juridice să analizeze şi, pe baza analizei, să intocmească un raport. Nu este normal să ne jucăm cu libertatea oamenilor. Documentele au fost cu maximă promptitudine trimise Comisiei Juridice. Nu stă nimeni să încerce să tărăgăneze această procedură, dar consultarea a peste 1000 de pagini nu se poate face de pe azi pe mâine", a mai precizat preşedintele Senatului.
Procedura greoaie din Senat nu afectează cu nimic ancheta, susţine Tăriceanu. "Parlamentarii pot să fie anchetaţi, cercetaţi deferiţi instanţelor de judecată, pot fi inclusiv condamnaţi şi să trebuiască să-şi ducă pedeapsa la îndeplinire. În cazul în care se constată un flagrant pot fi arestaţi. Nu e vorba de nicun fel de imunitate parlamentară", a mai declarat Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.