Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tariceanu premier? Cum raspunde acesta!

tariceanu guvern premier

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a comentat duminica decizia premierului de a se autosuspenda din functie. Acesta a declarat ca nu trebuie comparata situatia acestuia cu ce aprin care a trecut el cand era in fruntea Executivului si a suferit la randul sau o operatie la picior.

"Doi oameni nu seamana unul cu altul, si chiar daca am trecut si eu printr-o intamplare asemanatoare nu pot sa pun semn de egalitate. Premierul tinand cont de sfaturile medicilor a considerat ca in faza actuala trebuie procedat in acest fel

As fi de parare ca acest intermezzo ar fi bine sa fie cat mai scurt", a spus Tariceanu la Antena 3.

Intrebat daca in situatia unei retrageri a premierului, crede ca majoritatea parlamentara ar rezista si ar putea fi numit chiar el in fruntea Guvernului, Tariceanu a spus ca nu doreste sa se lanseze in speculatii pentru ca Ponta nu i-a dat de inteles ca ar vrea sa se retraga.

"Nu cred ca premierul are in vedere asa ceva (n.r. retragerea). Am discutat cu premierul cu o saptamana in urma si nu parea bantuit de vreun gand sa isi gaseasca o cale de retragere. (...) Nu am nici cea mai mica impresie ca Victor Ponta face un pas inapoi. Restul sunt speculatii si nu vreau sa fac asa ceva", a mai afirmat Tariceanu.

El a mai subliniat ca o retragere a premierului care ar putea fi explicata chiar si in parte de actiunea DNA, ar fi un precedent periculos pentru democratie, pentru ca numai parlamentul poate rasturna Guverne.

"In momentul in care rasturnarea Guvernului se face altfel decat prin Parlament este echivalentul unei lovituri de forta din partea unei alte institutii. O retragere a premierului ar insemna o validare" a unui astfel de demers, a explicat Tariceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.