Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu profită de scandal şi cere să se discute şi despre lesă pentru procurori

sigla alde

Consideraţi de PSD şi UNPR ca fiind doar partenri de paradă, partidul lui Tăriceanu şi Constantin intră în discuţie la mai mult de o săptămână de când a început discuţia despre Codul Fiscal între marle partide.

După propunerile lansate de PNL, PSD şi UNPR de dialog pentru un Cod Fiscal adoptabil de Parlament, ALDE vrea să ridice miza negocierilor: Într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO şi semnat de co-preşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu se cer negocieri şi pe ceea ce înseamnă justiţia în general în Romnânia:

Iată ve susţin cei doi şefi al ALDE:

ALDE salută orice pas înainte – alături de partenerii de guvernare: PSD şi UNPR - care ar putea facilita adoptarea rapidă a Codului Fiscal în sesiunea extraordinară de la finalul lunii august, într-o formă cât mai aproape de cea pusă în acord împreună cu mediul de afaceri şi trecută prin Parlament la finalul lunii iunie, inclusiv cu votul celor de la PNL. Considerăm că, din moment ce PNL – ca principal partid de opoziţie - şi-a exprimat sprijinul politic fără echivoc prin vot pe forma actuală a Codului Fiscal, orice dialog suplimentar ar trebui să vizeze în primul rând o discuţie tehnică, cu date şi cifre. Din acest punct de vedere, dialogul ar trebui realizat în principal la nivelul specialiştilor pe zona de fiscalitate din partide şi să cuprindă aspectele tehnice, nu deciziile politice – care ar trebui să fie deja clare şi neschimbate.

ALDE îşi exprimă deschiderea pentru un dialog politic real. Desigur, coaliţia de guvernare formată din PSD, ALDE şi UNPR va enunţa un punct de vedere comun la discuţiile cu celelalte partide şi grupuri reprezentate în Parlament. În legătură cu agenda discuţiei, din punctul nostru de vedere, aceasta ar trebui să fie una mai largă: pe lângă problematica noului Cod Fiscal, să fie incluse pe agendă aspecte ce ţin de echilibrul puterilor în stat, de funcţionarea statului de drept şi întărirea democraţiei, de modernizarea instituţională, descentralizarea administrativă, modernizarea sistemelor medical şi de educaţie.

ALDE consideră că este necesară o abordare bazată pe echilibru şi dialog între putere şi opoziţie, respectiv între Parlament, Guvern şi Preşedinţie, nu o abordare bazată pe tensiuni şi conflict, care riscă să readucă în România blocajul şi problemele din regimul Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.