Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu pune cruce SUSPENDĂRII lui Klaus Iohannis: motivul pentru care nu se va ajunge în acest punct

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Decizia Curții Constituționale privitoare la revocarea Laurei Codruța Kovesi a încins jocurile politice. Mai mulți lideri PSD au explicat că președintele Klaus Iohannis ar putea fi suspendat, dacă nu va da curs deciziei CCR.

Citește și: Schimbare RADICALĂ în toată Europa: vești URIAȘE pentru toți românii

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că un astfel de moment este puțin probabil pentru că România va prelua șefia Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019.

"Mai avem şase luni până la preluarea preşedinţiei Consiliului European. Cum ar fi ca acest conflict să dureze, să se perpetueze şi să intrăm ca ţară care deţine preşedinţia şi în care instituţiile statului au un rol extrem de important în asumarea acestei poziţii la nivelul Consiliului European şi să ne ocupăm de cu totul altceva?", a explicat Tăriceanu.

Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

CCR arată că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că preşedintele va trebui să semneze decretul de revocare din funcţie a şefei DNA în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.