Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, replică pentru Corina Creţu: 'România nu își promovează sau apără propriile interese, mai cu seamă în UE'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

După ce eurodeputata Corina Creţu i-a transmis, la Convenţia Pro România, că nu există o conspiraţie împotriva României, Călin Popescu Tăriceanu afirmă că nici nu a susţinut o asemenea teorie. În schimb, liderul ALDE afirmă că România nu îşi apără interesele aşa cum ar trebui, mai ales în cadrul UE.

"Am citit ”știrea” dată de Ziare.com potrivit căreia Corina Crețu mi-ar fi dat următoarea replică: “D-le Tăriceanu, nu există nicio conspirație mondială împotriva României”.

Ei bine, eu nu am declarat ieri așa ceva la Convenția Pro România și nici cu vreun alt prilej. Și nici nu cred în existența vreunei conspirații împotriva României.

Am însă convingerea că România nu își promovează sau apără, după caz, propriile interese, mai cu seamă în UE, dar nu numai. Și, când o face, o face cu timiditate și insuficient. Spre deosebire de celelalte țări europene care își fac un titlu de glorie în a-și apăra propriile interese.

A-ți apăra interesele ca țară și popor nu este o rușine. Este cea mai nobilă și responsabilă atitudine pentru un om politic. Este o datorie!", scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Liderul ALDE reia şi cele afirmate la Convenția Pro România:

"Actualul Guvern pare să dorească cu orice preț să țină România la coada UE, România să fie în continuare o piață de forță de muncă ieftină pentru companiile străine, România să continue să fie un furnizor de forță de muncă pentru țările din Vest. Si, sigur, nu numai atât, să continuăm, din punct de vedere politic, să fim niste yes-man, adică unii care spun tot timpul ”da, suntem de acord”.

Sunt dintre aceia, nu știu dacă mulți sau puțini, cred că foarte mulți români gândesc ca și mine, că această idee de prețuire a interesului national trebuie să existe în politica românească și vă spun foarte clar că nu voi abdica de la acest principiu niciodată."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.