Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, scos din sărite de declarațiile lui Iohannis: 'A atins culmea cinismului'. Ce îi sugerează președintelui

tariceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu critică ieșirile lui Klaus Iohannis prin declarații de presă, sugerându-i ca în aceste zile „să-și facă treaba, nu doar să mimeze că o face”. În acest sens, liderul ALDE are și câteva sugestii pentru președinte. Reacția lui Tăriceanu vine după ce Klaus Iohannis a cerut Guvernului Orban ca medicii care lucrează cu pacienți infectați cu coronavirus să primească un bonus lunar de 500 de euro. „A atins culmea cinismului”, afirmă Tăriceanu.

„Ati remarcat si voi ca dl Iohannis nu-si gaseste locul in aceasta criza? Pare stingher si este total nenatural cand incearca sa faca apel la romani sa se spele pe maini sau sa stea in casa. Stinghereala ca nu are de munca incearca sa o compenseze prin iesiri dese in declaratii de presa in care nu zice mare lucru.

Zilele astea incearca sa-si gaseasca de munca ba chemand ministri la Cotroceni (in loc sa-i lase sa munceasca), ba facand videoconferinte cu toata lumea in care doar el vorbeste si dupa inchide si pleaca. Si toate aceste pseudo-actiuni sunt urmate de declaratii pompoase de pe treptele Palatului Cotroceni in care ne spune ca suntem pregatiti, ca guvernul lucreaza, ca autoritatile sunt gata sa se ia la tranta cu coronavirusul.

Ministerul Muncii, măsură în plină stare de urgență: Zile libere pentru părinți și în timpul vacanțelor școlare

Cea mai recenta astfel de declaratie a presedintelui a atins limita cinismului: a incercat sa cumpere, cu o oarecare suma de bani, siguranta sau chiar viata medicilor pe care tot ei i-au lasat fara protectie in lupta cu nenorocirea. Asta in timp ce, de la Palatul Victoria, Orban ii ameninta pe aceiasi medici cu noua forma a legarii de glie.

I-as sugera ceva Presedintelui Romaniei: chiar sa faca treaba si nu doar sa mimeze ca face.

Presedintele ar trebui sa prezideze, pe perioada starii de urgenta, toate sedintele de guvern. (Poate, macar asa, spectacolul gretos al multumirilor si felicitarilor reciproce dintre Orban si ministri n-ar mai exista)

Presedintele ar trebui sa-si arate solidaritatea cu romanii nu prin declaratii goale, ci inrosind telefoanele cu toti sefii de state pentru a gasi sprijinul de care medicii si bolnavii au nevoie.

Presedintele ar trebui sa-si sune prietenii din Germania ca, daca va fi cazul, si bolnavii nostri sa fie primiti in Gemania, precum sunt cei ai Frantei si Italiei.

Presedintele ar trebui sa puna mai presus interesul tarii decat mandria sa si sa sune in China sau in Coreea de Sud.

Presedintele ar trebui sa preseze Comisia Europeana sa vina cu solutii pentru tarile Europei daca vor cu totii ca, dupa ce trece aceasta criza, sa mai aiba loc de munca.

Presedintele ar trebui sa faca un grup de experti care sa puna cap la cap un plan despre cum vom gestiona lupta cu virusul in faza a doua, cand vom iesi din case si vom reveni la munca.

Si, nu in ultimul rand, Presedintele trebuie sa se asigure ca serviciile de informatii nu profita de starea de urgenta pentru a reveni la practicile din urma cu putini ani.

Sunt multe lucruri pe care le poate face un Presedinte care vrea sa munceasca si mai ales sa-si asume riscul esecului. Imi pare insa ca dl Iohannis nu vrea sa-si asume riscul unui esec si prefera sa stea deasupra, facand acest dans in care mimeaza munca si incercand sa speculeze cate-o oportunitate de vorbit in gol.

Cum s-ar zice, Presedintele nostru vrea sa fie si cu slanina in pod, si cu buzele unse.

Apăi aiasta nu se poate, dle Presedinte!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.