Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu se roagă 'în fiecare seară' pentru copreședinții PNL

gorghiu tariceanu

Obiectivul ALDE la alegerile parlamentare este intrarea în Parlament, pentru că este important că electoratul liberal să aibă reprezentare parlamentară, a declarat sâmbătă copreşedintele Alianţei Călin Popescu-Tăriceanu. 

"Nu consideraţi că partida e câştigată pentru alegerile parlamentare. Va fi o luptă dură. (...) Obiectivul, în mod clar, este intrarea în Parlament. Nu vreau să intrăm în Parlament, numai ca să fim în Parlament. E un lucru important ca electoratul liberal din România să aibă reprezentare în Parlament", a spus Tăriceanu la întâlnirea cu reprezentanţii Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE) şi Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate (OFLDE), din cadrul şcolilor de vară ale celor două organizaţii ALDE, de la Neptun.

Vezi și: Raed Arafat, în război cu un jurnalist. 'Părintele' SMURD acuză campanii de compromitere

Tăriceanu a mai spus că are ambiţia ca în 2020 ALDE să fie al doilea partid al României şi să depăşească PNL. 

"Eu mă rog în fiecare seară să rămână la conducerea PNL-ului cei doi lideri. Dacă vom reuşi să performăm la guvernare şi la nivel local şi la nivel guvernamental, putem să ne consolidăm în aşa fel încât să ne atingem acest obiectiv", a mai spus Tăriceanu, care a participat la întâlnirea de la Neptun alături de copreşedintele ALDE Daniel Constantin. 

Tăriceanu a subliniat că ALDE este singurul partid de factură liberală în momentul de faţă în România, iar programul său politic la parlamentare se va axa pe două direcţii. 

"Una din ele (...) este cea legată de apărarea drepturilor şi libertăţilor individului, astăzi pusă serios în pericol de derapajele de la statul de drept, care le întâlnim din ce în ce mai frecvent prin forma abuzurilor şi exceselor care se petrec împotriva simplilor cetăţeni. Şi al doilea element este cel legat de performanţa economică, (...) lucru esenţial pentru crearea bunăstării pentru cetăţeni", a spus Tăriceanu. 

El a mai afirmat că a demonstrat aceste lucruri între 2004-2008 şi între 2012-2015, însă efortul a fost "curmat" odată cu venirea guvernului tehnocrat.

Vezi și: Istoricul Lucian Boia îi dă dreptate ambasadorului SUA: Moldova nu este România/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.