Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu şi miniştrii ALDE, discuţii de ULTIMĂ ORĂ despre boicotarea şedinţei de Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, şi miniştrii Ramona Mănescu (Externe) şi Viorel Ilie (Relaţia cu Parlamentul) discută la sediul partidului despre strategia pentru şedinţa de Guvern de luni, au declarat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Ceilalţi doi miniştri ALDE, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, sunt în concediu.

Aşa cum STIRIPESURSE.RO a relatat, Coaliţia PSD-ALDE se află în cel mai tensionat moment, după ce ALDE s-a exprimat împotriva rectificării bugetare pregătite de Guvern. Surse politice au dezvăluit că miniştrii ALDE nu vor participa la şedinţa de Guvern de luni, de la ora 14.00, dacă se va discuta şi adopta rectificarea bugetară.

Tot luni, de la ora 17.00, are loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care urmează să se respingă solicitatea ALDE de cooptare a Pro România la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, pentru luni la Parlament, pe liderii social-democrați din țară pentru a discuta despre viitorul coaliției de guvernare cu ALDE.

Această ședință are loc în contextul în care ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice. Potrivit surselor, în ultimele zile, liderul PSD Viorica Dăncilă a discutat cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre coaliția de guvernare.

Membrii ALDE s-au arătat nemulțumiți de rectificarea bugetară făcută de PSD, și anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educație, Sănătate și Transporturi) și tăierea investițiilor. După ședința de Guvern de joi, unde a fost prezentat proiectul rectificării, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a transmis că partidul său așteaptă discuțiile din coaliție pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pentru rezolvarea situaţiei.

Proiectul rectificării este pe ordinea de zi de luni a ședinței Executivului, pentru adoptare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.