Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: SrTV ar trebui pusă în insolvență

Calin-Popescu-Tariceanu1[1]

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că pentru rezolvarea situației în care se află Societatea Română de Televiziune este nevoie de o soluție combinată, cel mai probabil intrarea în insolvență, perioadă în care să se facă reorganizarea.

”Soluţia nu este decât una combinată. Este o responsabilitate pe care eu cred că parlamentul trebuie să şi-o asume, şi anume: după o consultare cu specialiştii în insolvenţă, fuziuni, achiziţii de societăţi comerciale, deci şi o casă de avocatură, să vedem care sunt modificările legislative pe care trebuie să le facem în aşa fel încât societatea de televiziune publică, TVR să poată fi pusă în insolvenţă, să fie protejată de acţiunea diverşilor creditori o perioadă, să-şi ia măsurile de reorganizare, restructurare, ca să poată să iasă din această situaţie critică. Punctul doi: guvernul trebuie la fel să ia anumite măsuri pentru a reface veniturile televiziunii. Cum? În primul rând, există obligaţia societăţilor de distribuţie a energiei electrice de a factura costul abonamentului de televiziune. Sunt societăţi noi de furnizare a energiei electrice care nu fac acest lucru şi care doresc să-şi atragă clienţii spunând 'să ştiţi că noi nu facturăm taxa de televiziune'. Ok. Nu este în regulă, este o obligaţie, la fel se face şi pentru radio, este o taxă care este cea mai mică în Europa, deci nu este o povară, o reală povară şi acest lucru trebuie reglementat de guvern. Punctul doi: trebuie ca să se reanalizeze costurile retransmisiilor, utilizării releelor de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Mie mi se par costurile exagerate, ştiu bugetele SNR care sunt la rândul lor foarte mari şi nejustificate, de acolo s-ar putea face o economie, care să fie esenţială pentru Televiziunea Publică. Punctul trei: trebuie să se revină la timpul de publicitate de 12 minute, în aşa fel încât... că ar creşte, să zicem, teoretic, încasările cu încă o treime din publicitate. Or să spună operatorii privaţi 'păi nu este în regulă, că Televiziunea Publică are şi încasări, primeşte şi subvenţii'. Subvenţiile pe care le plăteşte ştim bine că se duc  la SNR şi mai pierde şi TVA aferent, dar nu asta este problema. Cei care lucrează în spaţiul privat trebuie să înţeleagă că Televiziunea Publică, dincolo de ceea ce face o televiziune privată, mai are câteva misiuni esenţiale: are misiunea educativă, are misiunea culturală, nu poţi să vezi la o televiziune privată decât rarisim un festival de talia lui "George Enescu", nu ştiu, sau alte manifestări culturale”, a explicat președintele Senatului într-o emisiune la TVR 1.

Călin Popescu Tăriceanu crede că existența televiziunii publice este o dovadă de respect față de cetățeni.

”Sigur. Deci ce vreau să spun este că Televiziunea Publică are şi alte misiuni, misiuni în sensul obiective, în sensul de obligaţii pe care trebuie să şi le îndeplinească, care sunt mult mai cuprinzătoare decât ceea ce face o televiziune privată. Are o emisiune sau un canal, mă scuzaţi, care este dedicat românilor din străinătate ş.a.m.d. Toate lucrurile astea sigur că, dacă vrei să fii o ţară care se respectă, care îşi respectă cetăţenii, care le acordă deferenţa necesară informării, trebuie să ai o Televiziune Publică”, a mai explicat președintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.