Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Tăriceanu, audiat timp de două ore și jumătate la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Tariceanu DNA

UPDATE: La ieșirea de la DNA, Tăriceanu a precizat că a fost audiat în calitate de martor, însă a refuzat să dea mai multe detalii, motivând că nu dorește să facă „justiție la televizor”.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat în această dimineață că a fost chemat la DNA:

Vezi și: VIDEO Asiguratorii contraatacă: Voi fi FALIMENTE! Sunt prețuri de dumping

În această dimineață, la ora 09.00, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României, a fost invitat la DNA. Invitația a fost trimisă cu două zile în urmă, dar Președintele Senatului nu a făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informații spre presă în scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat și este prezentă la DNA înaintea audierii. Așa cum s-a întâmplat și în situații anterioare similare, Președintele Senatului nu va face declarații presei la DNA.”, se spune într-un comunicat al Senatului României remis STIRIPESURSE.RO

Nu se știe despre ce dosar ar fi vorba, dar se speculează că ar fi vorba de audieri în Cazul Olteanu și mita de 2 milioane de EURO de la Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea de la Rezervației Biosferei Deltei Dunării din ultima parte a mandatului său de prim-ministru.

Vezi și: VIDEO Laura Bretan a pierdut finala America’s Got Talent după o super-interpretare. Cine a câștigat

content-image

content-image

Amintim că avocatul lui Bogdan Olteanu le-a cerut procurorilor să-l cheme pe preşedinteşe Senatului la audieri, ca martor care să susţină declaraţiile clientului său, şi anume că numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării nu a fost condiţionată de bani. Procurorii au aprobat solicitarea avocatului lui Olteanu.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Vezi și: Mutare spectaculoasă pe piața televiziunii: Emma Zeicescu a anunțat ce emisiune va realiza

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

CE A SPUS SOV LA DNA DESPRE TĂRICEANU:

"Pe pontonul meu de la Lebăda am vorbit cu Bogdan Olteanu. I-am cerut să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Mi-a zis că pentru asta trebuie să îi dau două milioane de euro. Unul pentru el şi al doilea pentru Tăriceanu de a cărui semnătură depinde numirea asta. I-am trimis banii prin Eftimie Ion. Două milioane de euro şi într-o săptămână el a devenit guvernatorul Deltei Dunării", le-ar fi spus Vântu procurorilor, conform România TV.

Vîntu a fost interceptat în acea vreme în baza unui mandat, iar procurorii au putut astfel să afle că acesta stabilea la telefon detaliile întâlnirii cu Bogdan Olteanu. Tot din interceptări au aflat procurorii că era o relaţie de subordonare între Liviu Mihaiu şi SOV, Mihaiu nedorind să fie guvernator al Deltei, deoarece avea un salariu mai mic decât cel de director în trustul lui SOV.

Discuţie Liviu Mihaiu - SOV, potrivit interceptărilor:

Liviu Mihaiu: Facem, facem aşa, ieşim acum şi prorata când ies şi băieţii la anul în martie pe astea 8 lun mai rămâne să încasez când ies şi băieţii.

Sorin Ovidiu Vîntu: Nu!

Mihaiu: Păi, de ce nu? O să-ţi explic eu când ne vedem, fraiere. Nu. Ieşi acum la cât este, punct!

Mihaiu: - Da, mă, Sorinelu; dar eu pierd 8 luni.

Sorin Ovidiu Vîntu: Nu pierzi, mă, nicio p..ă, du-te dracu'! Faci cum îţi spun eu.

Mihaiu: Da, bine, dacă tu...

SOrin Ovidiu Vîntu: Deci, ai ieşit acuma, la cât este şi cu asta basta! Astea sunt acte oficiale. punct!

Mihaiu: Bine, atunci nu mai vorbim.

Sorin Ovidiu Vîntu: Bravo!

sursa: dosar DNA

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.