Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu susţine că l-a convins pe liderul ALDE european: 'Toată lumea a înţeles că nu este o dispută autentică pe statul de drept'

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a avut miercuri o întâlnire cu Guy Verhofstadt, liderul ALDE european. Preşedintele ALDE România a susţinut că a reuşit să-l convingă pe Verhofstadt că în România nu există probeme în privinţa statului de drept.

"Se fac 30 de ani de când ne cunoștem și milităm împreună pentru familia liberală europeană. Am avut o discuție așezată. Am avut posibilitatea să îi arăt cu dosarele în față care sunt punctele în dispută ridicate de rezoluţia Parlamentului European, care este poziția Comisiei de la Veneția, care este poziția noastră, demonstrându-i în acest fel că există toată disponibilitatea de a ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Disponibilitatea noastră dovedește tocmai soliditatea ancorării noastre în valorile statului de drept și principiile pe care este construită UE. Este dovada cea mai bună că nu există, așa cum încearcă din păcate opoziția să acrediteze, un dublu limbaj. Mă bucur că Guy Verhofstadt a avut răbdarea să asculte. El nu e deloc surprins de ce se întâmplă. În final, toată lumea a înțeles că nu este o dispută autentică pe statul de drept, ci o dispută între putere și opozizie în România. Subiectul statului de drept la nivel european poate să creeze o emoție care să ducă la adoptarea unor poziții care nu sunt întotdeauna cele mai factuale", a declarat Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Pete galbene de transpirație pe haine? Ce BOALĂ pot anunța .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.