Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tariceanu vrea sa il saboteze pe Iohannis

tariceanu iohannis

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu vrea sa il saboteze pe presedintele Klaus Iohannis care va veni luni in Parlament sa isi prezinte Strategia de Aparare. Asa cum stiripesurse.ro anunta in cursul acestei saptamani, Taricenau a criticat Strategia lui Iohannis in spatele usilor inchise, in ciuda faptului ca in final a fost votata in unanimitate in Comisia de Aparare.

Se dovedeste ca informatiile au fost adevarate. Tariceanu le-a spus colegilor din Birourile Permanente Reunite ca Strategia lui Iohannis nu poate fi votata.

"Strategia naţională de securitate cuprinde, pe lângă conceptele tradiţionale, o serie de concepte preluate de la preşedintele Băsescu, potrivit cărora în securitatea naţională intră toate celelalte domenii: mediu economic, energie, dezvoltare durabilă, sănătate, educaţie, protecţie socială, agricultură, tot", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit stenogramei şedinţei comune a Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor din data de 15 iunie.

El a adăugat că se face transferul unor atribuţii care aparţin Guvernului către Preşedinţie.

"Prin urmare, avem de-a face cu două lucruri care se întâmplă simultan: transferul acestor atribuţii, care sunt de resortul Guvernului, la Preşedinţie, în cadrul Strategiei de securitate naţională, şi, evident, golirea de conţinut a activităţii Guvernului, cu alte cuvinte trecerea către o republică prezidenţială. Adică, dincolo de problema de securitate naţională, faţă de care am toată sensibilitatea, într-un mod 'subtil', se merge pe această idee de consolidare a puterii prezidenţiale, spuneam, trăsătură de bază a mandatului preşedintelui precedent", a spus Tăriceanu.

În opinia sa, documentul nu poate fi votat în forma actuală.

"Din acest punct de vedere, eu vă spun că aşa, în forma asta nu putem să votăm, chiar dacă a făcut obiectul unor discuţii şi consultări la Cotroceni, şi sigur că vă asumaţi o responsabilitate politică majoră dacă acceptaţi ca strategia să fie aprobată în aceşti termeni", a punctat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis va vorbi luni în plenul reunit al Parlamentului despre Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015 - 2019.

Comisiile de apărare din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil pe 17 iunie Strategia Naţională de Apărare.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.