Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările Baltice închid ușa ruşilor care fug din calea mobilizării militare

radiochisinau.md
Letonia Estonia Lituania

Statele membre ale Uniunii Europene Letonia, Lituania și Estonia, care se învecinează cu Rusia, nu vor oferi refugiu niciunui cetăţean rus care vrea să părăsească ţara după anunţul privind mobilizarea trupelor, au declarat, miercuri, miniștrii din cele trei state, potrivit rador.ro.

Preţul curselor aeriene de plecare din Rusia a crescut vertiginos, iar biletele s-au vândut rapid, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea imediată a 300.000 de rezerviști. "Refuzul de a-și îndeplini datoria civică în Rusia sau dorința de a face acest lucru nu constituie un motiv suficient pentru a primi azil într-o altă țară", a declarat ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, într-un e-mail transmis agenţiei de presă Reuters.

Pe Twitter, ministrul de externe leton, Edgars Rinkevics, a invocat considerente de securitate pentru refuzul ţării sale de a primi cetăţeni ruşi. Ministerul de interne lituanian a spus că fiecare caz de azil va fi analizat separat. Cele trei țări și Polonia au început să îndepărteze cetățenii ruși de la granițele lor luni la miezul nopții, afirmând că aceştia nu ar trebui să călătorească în timp ce țara lor este în război cu Ucraina. Interdicția îi exclude pe disidenții ruși care caută refugiu în UE, precum şi pe șoferii de camioane, refugiații și rezidenții permanenți ai unor state UE, precum și pe cei care vizitează membri apropiați ai familiei, anunță Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.