Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările de Jos iau în calcul închiderea şcolilor cu o săptămână mai devreme de Crăciun pentru a stopa COVID-19

RFI România
Olanda

Guvernul din Ţările de Jos a anunţat marţi că are în vedere închiderea şcolilor cu o săptămână mai devreme pentru vacanţa de Crăciun din acest an, în condiţiile în care numărul infectărilor cu coronavirus rămâne ridicat, iar spitalele se luptă să facă faţă unui val de pacienţi cu COVID-19, relatează Reuters.

Se aşteaptă ca premierul Mark Rutte să anunţe o prelungire a restricţiilor aflate în vigoare din 28 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă la ora 18:00 GMT, potrivit Agerpres.

Acestea includ închiderea tuturor restaurantelor, barurilor, magazinelor neesenţiale şi a altor locuri publice în intervalul orar 17:00 - 05:00, dar şi interzicerea spectatorilor la evenimente sportive şi recomandarea de a lucra de acasă cât mai mult posibil.

Rata infectărilor cu COVID-19 în ţara cu 17,5 milioane de locuitori a scăzut de la niveluri record după introducerea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii, însă rămâne relativ ridicată, în jur de 85 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Deoarece rata infectărilor rămâne cea mai ridicată în rândul copiilor mici, experţii au sfătuit guvernul să închidă şcolile cu o săptămână mai devreme decât era planificat, pe 17 decembrie, pentru a proteja mai bine membrii mai în vârstă ai familiilor în perioada Crăciunului.

Guvernul a declarat în repetate rânduri că va face tot posibilul pentru a împiedica închiderea şcolilor, însă marţi a recunoscut că această opţiune este avută din nou în vedere.

"Este o decizie dificil de luat", a declarat ministrul Educaţiei, Arie Slob, înainte de o reuniune a guvernului cu privire la această măsură. "Va trebui să ne uităm din nou foarte atent la ceea ce este necesar", a adăugat el.

Ţara a înregistrat până în prezent aproape 2,9 milioane de cazuri de infectări cu coronavirus, dintre care 20.140 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.