Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările din America Latină vor ieşi din pandemie cu o rată ridicată a sărăciei (IABD)

politique-actu.com
venezuela columbia guyana suriname ecuador panama salvador

Preşedintele Băncii de Dezvoltare Inter-Americane (IADB), Luis Alberto Moreno, a apreciat, luni, într-un interviu, că America Latină va ieşi din pandemia de COVID-19 cu o rată a sărăciei mult mai ridicată deoarece eforturile de ţinere sub control a răspândirii SARS-CoV-2 au ca efect creşterea şomajului şi a datoriilor, informează Reuters preluat de agerpres.

America Latină, continent în care creşterea economică a încetinit deja în ultimii ani, s-ar putea vedea confruntată, conform estimărilor, cu o contractare economică de 8% - 10% în 2020 ca urmare a pandemiei noului coronavirus şi a măsurilor de carantină impuse, a declarat Moreno.

Pandemia îi "va sărăci nu doar pe latino-americani, dar şi lumea în general, dar clar America Latină va fi lovită mult mai greu pentru că suntem o regiune cu (o piaţă emergentă)", a spus el.

IADB, care este cel mai mare creditor regional din America Latină, va aproba anul acesta împrumuturi de aproape 20 de miliarde de dolari. Moreno a precizat că aproximativ 15 miliarde de dolari din această sumă vor fi utilizate de guverne pentru consolidarea sistemelor de sănătate.

Deşi cea mai puternică contractare economică a avut loc în Venezuela, Moreno a declarat că IADB nu poate oferi finanţare guvernului preşedintelui Nicolas Maduro deoarece administraţia sa are întârzieri la plata unor împrumuturi de aproximativ 700 de milioane de dolari.

Venezuela este în recesiune de şase ani, iar inflaţia anuală depăşeşte 3.500%, conform datelor furnizate de Adunarea Naţională, condusă de opoziţia venezueleană, care calculează indicatorii economici ca urmare a întârzierilor cu care sunt date publicităţii cifrele oficiale de către executivul de la Caracas.

"Nu putem face absolut nimic pentru Venezuela", a spus Moreno. "Nu există nicio ţară în istoria umanităţii care să se confrunte cu o contractare atât de profundă ca cea din Venezuela în absenţa unui război, a unui dezastru natural sau a ambelor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.