Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TAS a anulat suspendarea pe viaţă a fostului preşedinte al Federaţiei de fotbal din Haiti

tas tribunalul de arbitraj sportiv
FIFA a analizat acuzaţiile de agresiune sexuală aduse de victimele lui Jean-Bart, prietenele lor şi membrii de familie, care au detaliat modul în care a constrâns fetele să facă sex, prin ameninţări că îşi vor pierde locul la echipele naţionale.

Jean-Bart, acum în vârstă de 75 de ani, a negat acuzaţiile şi a fost exonerat de orice infracţiune de către sistemul de justiţie haitian la 19 noiembrie 2020.

Cu toate acestea, FIFA a decis a doua zi să-l suspende pe viaţă din fotbal pe Jean-Bart şi să-l amendeze cu suma de 1,08 milioane de dolari, după ce l-a găsit vinovat de hărţuire sexuală şi de abuz sexual contra unor jucătoare tinere, inclusiv minore.

Jean-Bart a contestat decizia la TAS, cea mai înaltă instanţă a sportului, în 2021.

TAS a precizat că în zilele de 23, 24 şi 25 martie 2022 a fost audiate numeroaselor martore, unele beneficiind şi de măsuri speciale de protecţie.

''În hotărârea sa, completul de judecători a notat în unanimitate inconsecvenţe şi inexactităţi în declaraţiile victimelor şi martorilor prezentaţi de FIFA. În plus, comisia nu a luat în considerare informaţiile conţinute în documente pregătite de terţi, cum ar fi Human Rights Watch şi FIFPro, prezentate ca probatoriu. Prin urmare, completul decide să admită recursul şi să anuleze sancţiunile prevăzute în decizia atacată'', a precizat TAS într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.