Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TAS a dat dreptate Rusiei care a recuperat nouă medalii şi locul I în clasamentul general la JO de la Soci

tas tribunalul de arbitraj sportiv

CIO a retras 13 medalii, dintre care patru de aur, după ce a stabilit că sportivii ruşi s-au dopat la JO de la Soci. Însă TAS a decis, joi, că nu sunt probe suficiente care să ateste dopajul în cazul a 28 dintre cei 43 de sportivi suspendaţi pe viaţă de CIO. Suspendarea pe viaţă dictată de Comitetul Olimpic Internaţional a fost ridicată de TAS, iar sportivii medaliaţi la Soci dintre cei 28 îşi vor primi disctincţiile înapoi. Rusia recuperează astfel nouă medalii, dintre care două de aur, cele cucerite de Aleksander Legkov (schi fond) şi Alexander Tretiakov (skeleton), informează AFP. În acelaşi timp, Rusia revine pe prima poziţie în clasamentul pe medalii.

Bilanţul Rusiei la finalul competiţiei olimpice de iarnă din 2014 a fost de 33 de medalii, dintre care 13 de aur, 11 de argint şi nouă de bronz, cu care a ocupat locul I pe naţiuni.

După sancţiunile pentru dopaj, Rusia a rămas cu 22 de medalii - nouă de aur, cinci de argint şi opt de bronz, coborând pe locul al patrulea în clasamentul pe medalii, după Norvegia, Canada şi SUA.

Însă decizia TAS a readus în palmaresul Rusiei nouă medalii, două de aur, şase de argint (trei la schi fond, două la sanie şi una la patinaj viteză) şi una de bronz (skeleton). Cu 11 medalii de aur, 11 de argint şi nouă de bronz, Rusia revine pe prima poziţie, devansând Norvegia, fostul lider, care a cucerit la Soci 11 medalii de aur, şase de argint şi 12 de bronz.

Iar "zestrea" Rusiei ar putea creşte, pentru că apelul sportivelor Olga Viluhina şi Iana Romanova, care au câştigat câte o medalie de argint la biatlon, nu a fost analizat de TAS.

Rusia a pierdut, totuşi, medaliile de aur la bob două şi patru persoane, după ce TAS i-a găsit vinovaţi de dopaj pe Aleksander Zubkov şi Alexei Voevoda, componenţi ai celor două echipaje.

Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS) a ridicat suspendarea pe viaţă dictată de Comitetul Internaţional Olimpic în cazul a 28 de sportivi din cei 43 sancţionaţi pentru dopaj, în timpul Jocurilor Olimpcie de la Soci. TAS a considerat că probele în cazul celor 28 de sportivi sunt insuficente.

În cazul celorlaţi sportivi care au făcut apel, TAS i-a găsit vinovaţi de dopaj pe 11, dar le-a redus supendarea, numai pentru ediţia JO de la Pyeongchang, care va începe la 9 februarie.

Ridicarea suspendării în cazul celor 28 de sportivi nu înseamnă că vor primi automat dreptul de a participa la competiţia din Coreea de Sud, a precizat CIO. Un comitet al forului olimpic internaţional va studia fiecare caz în parte şi va decide ce sportivi vor putea concura la Pyeongchang.

Autorităţiel ruse au salutat decizia de joi a TAS.

"Suntem foarte fericiţi pentru sportivii noştri", a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al puerii de la Krmelin, care a adăugat că Moscova va continua să-şi susţină sportivii în instanţe.

Pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang, CIO a acceptat o delegaţie de 169 de sportivi din Rusia, care vor concura sub drapel neutru, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.