Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TAS a redus la doi ani suspendarea fostului preşedinte al CAF

tas tribunalul de arbitraj sportiv

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a redus luni de la cinci la doi ani suspendarea fostului preşedinte al Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), Ahmad Ahmad, cu câteva zile înaintea alegerilor pentru conducerea acestei organizaţii, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În noiembrie, Ahmad Ahmad a fost suspendat o perioadă de cinci ani de către FIFA pentru mai multe încălcări ale codului de etică, printre care şi deturnare de fonduri. Oficialul malgaş intenţiona să candideze pentru un al doilea mandat în fruntea fotbalului african, la alegerile prevăzute pe 12 martie 2021.

TAS a decis că Ahmad se face vinovat de mai multe încălcări ale codului de etică, printre care "distribuire de cadouri" şi "deturnare de fonduri", confirmând deci că el nu se poate prezenta pentru un nou mandat în fruntea CAF.

Ahmad (61 de ani) a fost acuzat mai ales că a folosit banii CAF pentru a-i invita pe unii preşedinţi de federaţii naţionale la un pelerinaj la Mecca, "fără legătură directă cu fotbalul", a explicat TAS.

TAS l-a exonerat însă într-un alt dosar, din cauza căruia Ahmad a fost în custodia poliţiei în oraşul Marsilia în 2019, în legătură cu încălcarea unui contract de furnizarea de echipamente cu Puma în favoarea firmei franceze Tactical Steel, pentru o sumă mai mare.

Potrivit unui comunicat, TAS consideră că este imposibil "de conchis că dl. Ahmad a obţinut vreun beneficiu personal din acest episod".

Tot luni, TAS a redus amenda cu care a fost sancţionat Ahmad, de la 200.000 la 50.000 de franci elveţieni.

TAS se angajase să dea un verdict înaintea alegerilor pentru preşedinţia CAF, ce se vor desfăşura vineri la Rabat (Maroc). Fotoliul de preşedinte al CAF va fi disputat de patru pretendenţi: Augustin Senghor (Senegal), Ahmed Yahya (Mauritania), Jacques Anouma (Cote d'Ivoire) şi Patrice Motsepe (Africa de Sud).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.