Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TASS: Republica Moldova intenționează să semneze un acord cu țările EFTA

reperio.news
Dorin Recean

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a plecat într-o vizită de trei zile în Elveția și Liechtenstein, în cadrul căreia va semna un acord de liber schimb cu țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA - European Free Trade Association), a anunțat, duminică, șeful serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă.

"Premierul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în Confederația Elvețiană în perioada 25-26 iunie și în Principatul Liechtenstein în perioada 26-28 iunie. Marți, premierul Dorin Recean și vicepremierul Dumitru Alaiba vor participa la semnarea un acord de liber schimb cu țările EFTA" - a scris Vodă pe canalul Telegram al Cabinetului de Miniștri.

Amintim că, în noiembrie 2017, Republica Moldova a semnat o declarație comună privind cooperarea cu țările membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb, iar după șase luni s-a decis începerea negocierilor pentru aderarea republicii la această asociație.

Potrivit afirmațiilor lui Vodă, la Vaduz, Recean are programate discuții cu premierul Liechtensteinului, Daniel Risch, iar la Zurich va discuta cu reprezentanții corporației Google probleme privind extinderea cooperării cu autoritățile și mediul de afaceri din Republica Moldova. Asociația EFTA a fost înființată în 1960 la inițiativa Marii Britanii. Î

n prezent, aceasta este formată din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a cerut partenerilor europeni să-și deschidă piețele pentru mărfurile moldovenești. În discursul său, Sandu a subliniat că republica se confruntă cu probleme privind exportul mărfurilor sale către piețele tradiționale ale țărilor CSI din cauza conflictului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.