Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tatăl Carolinei Garciacritică dur programarea competiţiilor: Nu există respect pentru jucătoare. Plătesc cu sănătatea lor

www.heraldsun.com.au
Caroline Garcia

Louis-Paul Garcia, tatăl şi antrenorul jucătoarei franceze Caroline Garcia, a criticat dur programarea făcută de ITF şi WTA în ceea ce priveşte competiţiile pe care le organizează. Garcia a jucat la Liege în FedCup, cu Belgia, apoi s-a retras de la turneul WTA de la Doha, iar tatăl ei a explicat de ce.

"Am luat totul în calcul, primul avion (n.r. - de la Liege) era la ora 15.00, luni, ca să nu mai trecem prin Paris, situaţie în care ar fi trebuit să se trezească la ora 05.00 dimineaţa. Ar fi avut de asemenea escale, am fi plecat foarte devreme, dar am fi ajuns practic la aceeaşi oră. În final, am aterizat la miezul nopţii şi Caroline s-a culcat la 02.00. Ca să joci apoi la 14.00 este complicat. Nu e coerent", a declarat Garcia sr, pentru lequipe.fr.

El consideră că situaţia calendarului competiţional este o problemă nerezolvată de mulţi ani.

"E la fel în fiecare an. Toată lumea consideră asta complet nebunesc, dar nimic nu se schimbă. dacă vrei să ai performanţe, meciuri atractive, trebuie să respecţi jucătoarele. Aici, cred că sunt deja patru (n.r. - se referă la jucătoarele care le-au înlocuit pe cele retrase). E o ruşine, pentru că este un super-turneu. Conducerile (n.r. - WTA şi ITF) trebuie să ia decizii, calendarul este un dosar important. Acum, se va zice, pe de o parte, sunt ATP sau WTA, iar pe de alta ITF, dar jucătoaele sunt aceleaşi. Ele sunt cele care plătesc. Este sănătatea lor. Tenisul trebuie să fie atractiv, deci jucătoarele trebuie să ajungă în plenitudinea forţelor. Altfel, unele fac pe arbitrele. De exemplu, cel mai bune jucătoare spaniole (n.r. - Garbine Muguruza şi Carla Suarrez Navarro) nu au jucat în FedCup, nici Bertens. Sunt sigur că lor le place să joace totuşi. Ne adaptăm la o situaţie neoptimizată, deoarece tipii din conducere nu se pun de acord. Şi apoi există poveşti precum cea din Cupa Davis. Cred că există altfel de mijloace de a o face", a continua el.

Jumătatea de tablou a Simonei Halep de la Qatar Open a pierdut patru jucătoare, care au decis să se retragă, invocând motive de sănătate. Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, care a jucat şi ea în FedCup, două jocuri, a decis să meargă la Doha, unde va evolua miercuri, în optimi, deoarece a fost exceptată de la disputarea primului tur.

Australianca Ashleigh Barty, locul 13 WTA, care a avut un week-end dificil, în care a jucat trei meciuri, două de simplu şi unul de dublu, toate câştigate, în întâlnirea cu SUA din FedCup, a invocat o accidentare la şold. Jucătoarea care ar fi evoluat cu Halep în sferturile de finală a fost înlocuită de americanca Alison Riske, locul 52 WTA, ca lucky loser.

Caroline Garcia din Franţa, locul 19 WTA, care ar fi putut da piept cu jucătoarea română în optimi, şi daneza Caroline Wozniacki, locul 10 WTA, care putea juca împotriva Simonei Halep în semifinale, s-au retras şi ele.

Şi retragerile nu s-au oprit aici, croata Petra Martici, locul 36 WTA, devenind a patra jucătoare de pe partea de tablou a Simonei Halep care declară forfait turneului de la Doha.

Pe partea de tablou a Karolinei Pliskova din Cehia, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 2, nu au existat retrageri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.