Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tatăl lui Lewis Hamilton cere ca Formula 1 să ia atitudine în lupta contra rasismului

formula 1

Anthony Hamilton, tatăl sextuplului campion mondial, a cerut ca toată lumea din Formula 1 să ia exemplul lui Lewis şi să pună un genunchi pe pământ înainte de prima cursă a sezonului, programată în Austria pe 5 iulie, relatează DPA potrivit Agerpres.

Lewis Hamilton, singurul pilot de culoare campion mondial, a criticat faptul că a fost lăsat singur să vorbească despre egalitatea de rasă după decesul lui George Floyd la Minneapolis, în SUA.

Sextuplul campion mondial plănuieşte să repete gestul de protest al fostului jucător NFL, Colin Kaepernick, care punea un genunchi pe pământ în timpul intonării imnului american dinaintea meciurilor, cu prilejul primei curse din acest sezon, la Marele Premiu al Austriei.

''Nu ar trebui să fie vorba de Lewis, ar trebui să fie despre Formula 1. Să sperăm că Formula 1 va pune un genunchi jos. Formula 1, Federaţia internaţională de automobilism ar trebui să spună, la prima cursă, să punem un genunchi jos nu doar pentru a susţine 'BlackLivesMatter', ci pentru toată lumea care a suferit şi suferă încă de Covid-19'', a declarat Anthony pentru gpfans.com.

Anthony Hamilton, care a fost manager-ul fiului său, este plin de admiraţie faţă de activitatea lui Lewis în reţele de socializare: ''Cred că ce face Lewis este uimitor. Stă singur şi nu îi este teamă să-şi ridice capul deasupra parapetului pentru ceva în care crede. Eram în spatele lui, citeam comentariile şi gândeam: 'Uau! Asta e tare'. M-am gândit ce rol de model are în ce priveşte lucrurile în care crede. Surpriza a fost să nimeni nu a mai spus aşa ceva înaintea lui''.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 ani, a murit la Minneapolis pe 25 mai, după ce Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb, l-a apăsat cu genunchiul pe gât mai mult de opt minute. Ofiţerul, în vârstă de 44 ani, care a fost concediat a doua zi, a fost arestat şi acuzat de omor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.