Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tatăl lui Neymar neagă că îi va plăti cauţiunea lui Dani Alves

dani alves

Tatăl superstarului fotbalului brazilian Neymar a negat joi că ar urma să plătească o cauţiune de un milion de euro pentru eliberarea fostului coechipier al fiului său Dani Alves, închis în Spania pentru viol, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat publicat pe Instagram, Neymar da Silva Santos a negat informaţiile din mass-media spaniolă, potrivit cărora Alves ar fi apelat din nou la ajutorul financiar al familiei celui alături de care a jucat la FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi la selecţionata Braziliei.

Neymar da Silva Santos a recunoscut în ianuarie că a plătit 150.000 de euro pentru a-l ajuta pe fostul fundaş la plata taxelor legale, cu câteva săptămâni înainte ca Dani Alves să fie condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare.

"Este de notorietate că, iniţial, l-am ajutat pe Dani Alves. Acum, când situaţia este diferită, iar justiţia spaniolă a decis deja pentru o condamnare, unii fac speculaţii şi încearcă să asocieze numele meu şi al fiului meu cu un subiect care nu mai este responsabilitatea noastră'', asigură Neymar senior.

Miercuri, un tribunal din Barcelona a autorizat eliberarea lui Dani Alves în schimbul unei cauţiuni de milion de euro, în aşteptarea judecării apelului său.

Nefiind achitată această cauţiune înaintea orei limită pentru acest tip de procedură, joi, brazilianul a rămas cel puţin o noapte în plus în închisoarea în care se află din ianuarie 2023.

"Sper să Daniel va găsi în cadrul familiei sale toate răspunsurile pe care le caută. Pentru noi, pentru familia noastră, subiectul este închis. Punct final!'', a insistat tatăl lui Neymar.

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat miercuri că ''banii pe care îi are Daniel Alves, banii pe care cineva i-ar putea împrumuta, nu pot răscumpăra infracţiunea unui bărbat împotriva unei femei pe care a violat-o''.

Dani Alves a fost condamnat pe 22 februarie la patru ani şi jumătate pentru violarea unei tinere în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, într-un club de noapte din Barcelona. Pedeapsa primită de brazilian a fost mult mai mică decât cea de nouă ani de închisoare cerută de acuzare.

Pe lângă plata acestei cauţiuni de un milion de euro, instanţa a pus şi alte condiţii pentru eliberarea sa din închisoare, precum confiscarea celor două paşapoarte, spaniol şi brazilian, obligaţia de a se prezenta săptămânal la tribunal, interdicţia de părăsi Spania, precum şi interdicţia de a aborda victima şi de a încerca să comunice cu aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.