Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tati, să nu iei foc! Sunt cuvintele unei fetițe care stârnește zâmbete după ce tatăl ei, jandarm, a intervenit în civil să stingă un incendiu

amyra jandarm calarasi

Fetița unui jandarm din Călărași e fix omul care vă va pune un zâmbet pe față, dacă astăzi nu ați avut alt motiv de fericire. Micuța și-a atenționat cu disperare tatăl să nu ia foc, după ce jandarmul a intervenit în civil la stingerea unui incendiu la care a asistat în timp ce se deplasa cu familia pe stradă.

Iată întreaga poveste de la Jandarmerie:

Tati, te rog să nu iei foc!"

Sunt cuvintele Amyrei, fata cea mică a colegului nostru, Andrei Tatu, cel care a intervenit luni pentru a stinge un incendiu, care ar fi putut provoca o explozie într-un cartier din orașul Călărași.

Andrei se afla în concediu de odihnă și ieșise la plimbare cu familia lui: soția și cele două fete, Amalia și Amyra.

La patru străzi distanță de locul în care se aflau, Andrei a observat un fum dens. Ajunși la fața locului, un incendiu cuprinsese aproape 40 de metri de vegetație uscată, iar focul se extindea cu repeziciune din cauza vântului.

Incendiul amenința casa unui localnic și un service auto din apropiere, unde erau depozite de motorină și ulei. Un bărbat care lucra acolo încerca din răsputeri să oprească focul să ajungă la sursele care ar fi putut provoca o explozie majoră.

Imediat, Andrei a sunat la 112 pentru a cere sprijin și le-a spus fetelor și soției să rămână departe de locul incendiului, mai ales că prin zonă trecea conducta principală de gaz, care alimenta cartierul.

Fiind foarte speriată de ceea ce se întâmpla, fiica cea mică a colegului nostru, Amyra, i-a spus înainte de a interveni: "Tati, te rog să nu iei foc!"

După ce s-a asigurat că familia este in siguranță, Andrei a intervenit pentru a opri extinderea incendiului. Până la sosirea pompierilor, colegul nostru a reușit să țină focul sub control cu ajutorul unor instinctoare și a unei lopeți, așa încât incendiul să nu se propage la service-ul din zonă și la casa care era înconjurată de flăcări.

Îl felicităm pe colegul nostru pentru modul profesionist și responsabil în care a intervenit!

Andrei Tatu lucrează in Jandarmeria Română de 17 ani și este încadrat la Grupa Antiteroristă din Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.