Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taxa de solidaritate aplicată OMV e mai mare ca absorbția PNRR de până acum: Bomba unui fost ministru de Finanțe

cursdeguvernare.ro
omv

Suma înacasată de statul român prin taxarea OMV pentru profit va fi mai mare decât absorbția de până acum prin PNRR - Este dezvăluirea pe care o face Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe.

"Taxa de solidaritate aplicata doar OMV, de aprox 1 miliard de euro, este mai mare decat absorbtia efectiva din PNRR de pana acum, spun acest lucru ca sa realizam despre ce sume discutam. Asteptarea OMV sa nu plateasca aceasta taxa se datoreaza strict unei transpuneri defectuase a regulamentului european de catre Ministerul de Finante, care ia in calcul CAEN-uri si nu sectoare de activitate. Acesta este unul din cazurile in care se vede foarte bine in sume pierdute diferenta dintre o transpunere in legislatia natioanala avantajoasa si una defectuasa.

Anaf nu are nici un rol astazi, oricat de mult discutam despre controlul demarat, dar ar fi putut avea daca era implicat real in elaborarea ordonantei, inainte de adoptarea ei.

Ministrul de finante a tratat cu superficialitate aceasta problema, de altfel nici nu a participat la sedinta de guvern in care s-a adoptat ordonanta, in 28 decembrie. Acesta este restant si astazi cu raspunsul daca OMV este obligat sau nu, conform legii in vigoare, sa plateasca taxa pana in iunie. Solutia este una singura: modificarea ordonantei in spiritul regulamentului european, inlocuirea CAEN-urilor cu sectoarele de activitate. Poate si introducerea trading-ului din energie, care dintr-un motiv sau altul lipseste …

In aceasta speta concreta, nu Austria ne umileste. Noi o facem, cu sau fara buna stiinta", scrie Nazare pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.