Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taxa pe lăcomie face SENZAȚIE în presa internațională - Ce scriu Reuters și Financial Times despre ideea lui Eugen Teodorovici

teodorovici

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre noile măsuri fiscale anunțate de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"Bursa de Valori din România este în scădere cu aproape 12% în urma noilor propuneri de taxe", titrează site-ul publicației Financial Times.

Reforma cunoscută sub denumirea de "taxa pe lăcomie", va include de asemenea noi taxe asupra companiilor din domeniile energiei și telecomunicațiilor, care vor fi obligate să plătească 3% din cifra de afaceri, a anunțat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, citat de Financial Times, conform Mediafax.

Indexul bursei de valori de la București a scăzut cu 11,9%, aflându-se în cea mai mare scădere încă din 2009, potrivit Refinitiv. Este de asemenea cea de a doua cea mai mare scădere încă de la sfârșitul anilor 1990.

Publicația Financial Times menționează că Romgaz și OMV Petrom au scăzut cu peste 5% fiecare.

Agenția Reuters relatează că Guvernul român a avut o abordare oscilantă a intențiilor privind taxele, anul trecut, provocând incertitudine în rândul investitorilor și afectând cursul valutar al leului.

Jurnaliștii de la Reuters menționează că Teodorovici nu a elaborat cum va aplica Guvernul taxa pe lăcomie și nici mecanismul acesteia.

Citește și: Discuție INCENDIARĂ, în sediul DNA, între Anca Jurma și Florentina Mirică! Jurma: Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.