Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taylor Fritz spune că orice jucător care îşi declară homosexualitatea ar fi acceptat în circuitul ATP

tenis

Americanul Taylor Fritz, locul 9 ATP, a declarat, într-un interviu pentru claytenis.com, că dacă un jucător din circuitul mondial şi-ar declara homosexualitatea el ar fi acceptat de colegii săi, potrivit news.ro.

“Nu ştiu dacă sunt jucători homosexuali în top 100. Poate oamenii cred că în spatele uşilor închise noi ştim ceva. Din punct de vedere statistic, ar trebui să fie. Statistic. Însă nu ştiu. Consider că este ciudat, pentru că simt că un jucător ar fi acceptat. Eu şi prietenii mei, alţi jucători din circuit nu am avea nicio problemă din acest punct de vedere, ar fi ceva absolut normal şi cred că oamenii ar accepta situaţia. Nu aş şti să vă spun de ce nimeni nu şi-a declarat homosexualitatea. Evident, o astfel de veste ar fi una mare şi poate oamenii nu vor să fie în lumina reflectoarelor, poate nu vor ca toată atenţia să fie asupra lor”, a spus Fritz.

Reuters notează că un alt motiv pentru care nimeni din circuitul ATP nu şi-a declarat homosexualitatea ar putea fi faptul că riscă să devină ţinta unui limbaj abuziv al colegilor. Un sondaj ATP Tour făcut în acest an a arătat că 75 la sută dintre jucători au afirmat că i-au auzit pe alţi jucători folosind insulte homofobe. Sondajul a arătat şi că o teamă puternică de “respingere, izolare şi singurătate” în circuit poate împiedica declararea homosexualităţii de către sportivi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.