Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taylor Swift a confirmat vânzarea înregistrărilor ei master - Cântăreaţa îşi reînregistrează catalogul

Taylor Swift

Cântăreaţa americană Taylor Swift a confirmat vânzarea înregistrărilor ei master de către Scooter Braun unei societăţi de investiţii, Shamrock Holdings, şi, aşa cum era de aşteptat, a spus că este nemulţumită de această a doua tranzacţie, care nu a primit acordul ei, din ultimul an şi jumătate, potrivit news.ro.

Ea a precizat că recenta vânzare a fost încheiată în luna octombrie.

Swift a anunţat că deja îşi reînregistrează întregul catalog şi speră că fanii vor asculta doar muzica pe care ea o controlează.

Într-un detaliat mesaj publicat pe Twitter, ea a spus că a fost alertată cu privire la vânzare chiar de Shamrock Holdings, însă după ce fusese încheiat acordul. Compania a contactat-o în ideea de a lucra împreună, pe viitor.

Swift a mărturisit că era dispusă să discute propunerea, însă când a aflat că Braun, prin contract, va continua să profite de pe urma muncii ei, chiar şi după vânzare, a pus capăt oricărei viitoare colaborări.

Primele şase discuri ale ei sunt deţinute de Scooter Braun şi Big Machine Label. Ea a spus că echipa sa a încercat să intre în negocieri cu Scooter Braun, însă echipa lui i-a cerut, înainte să vadă registrele financiare, să semneze un acord de confidenţialitate „blindat”, care prevedea ca Swift să nu mai spună nimic negativ despre Braun.

„Aşadar, ar fi trebuit să semnez un document care m-ar fi redus la tăcere pentru totdeauna înainte de a avea şansa să fac o ofertă pentru propria muncă. (...) Acele înregistrări master nu erau de vânzare pentru mine”, a mai spus artista.

Ea a confirmat că Shamrock Holdings a anunţat-o în urmă cu câteva săptămâni că a cumpărat catalogul (muzica, videoclipurile şi copertele albumelor) în proporţie de 100% de la Scooter Braun. „A fost a doua oară când muzica mea a fost vândută fără să ştiu”.

„În scrisoarea primită îmi spuneau că au vrut să ia legătura cu mine înainte de vânzare, dar că Scooter Braun a cerut să nu mă contacteze sau înţelegerea cade”.

Citește și: BREAKING Au fost VÂNDUTE, BĂTUTE, ÎNECATE controlat în CADĂ și INJECTATE cu heroină - Poveștile crunte a victimelor grupării lui Alex Bodi/Adrian Tâmplaru

Ea le-a transmis fanilor: „Am început recent să înregistrez din nou muzica mea mai veche şi asta s-a dovedit a fi interesant şi satisfăcător din punct de vedere creativ. Am multe suprize în pregătire”.

În mesajul publicat, Swift a adăugat scrisoarea trimisă Shamrock Holdings, pe 28 octombrie. Ea anunţa compania că a început să înregistreze din nou muzica şi că asta va diminua valoarea vechilor înregistrări master. „Sper că veţi înţelege că este singurul mod în care pot să îmi recâştig mândria pe care o aveam când ascultam piese de pe primele mele şase albume şi să permit fanilor mei să asculte acele albume fără a se simţi vinovaţi că Scooter beneficiază din asta”.

Shamrock a răspuns într-un comunicat: „Taylor Swift este un artist transcendental cu un catalog atemporal. Am făcut această investiţie pentru că suntem încrezători în imensa valoare şi oportunitatea pe care o prezintă munca ei. Îi respectăm şi susţinem pe deplin decizia”. Compania a mai spus că speră să colaboreze cu Swift pe viitor în alte forme.

Luni, Variety a scris că Braun a vândut înregistrările master ale primelor şase albume semnate de Swift pentru 300 de milioane de dolari.

În iunie 2019, Ithica Holdings LLC Ithaca a lui Braun a cumpărat iBig Machine Label Group, cu sediul în Nashville, fondată de Scott Borchetta în 2005, pentru mai mult de 300 de milioane de dolari. Catalogul lui Swift era estimat atunci la 140 de milioane de dolari.

Swift a semnat cu BMLG la începutul carierei. Contractul ei cu casa de discuri a expirat în toamna lui 2018, după care a semnat pentru viitoare înregistrări cu Universal Music Group.

Big Machine este controlată în continuare de Braun şi Borchetta şi între artiştii său se numără Sheryl Crow, Florida Georgia Line, Thomas Rhett, Tim McGraw şi Lady A, trio cunoscut până de curând sub numele Lady Antebellum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.