Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taylor Swift a doborât două recorduri în topurile din SUA cu recentul său album 'Folkore'

Taylor Swift

Cântăreaţa americană Taylor Swift a doborât luni două recorduri în topurile din SUA cu recentul său album "Folkore", devenind prima artistă care debutează pe primul loc pe lista albumelor şi a single-rilor şi solista cu cele mai multe piese în topuri de-a lungul carierei sale, relatează EFE.

Billboard, cel mai prestigios top şi care de 62 de ani măsoară randamentul industriei muzicale din SUA, a confirmat că albumul pe care Taylor Swift l-a lansat prin surprindere săptămâna trecută este cel mai vândut disc din anul 2020, cu 846.000 de exemplare vândute doar pe teritoriul american, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un cunoscut epidemiolog ne dă vești excelente: În România, epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă

În întreaga lume, "Folklore" s-ar fi vândut în peste 2 milioane de exemplare, potrivit companiei discografice a lui Swift, Republic Records.

Prin aceste vânzări la doar o săptămână de la lansare, albumul s-a clasat pe prima poziţie pe lista Billboard 200.

De asemenea, single-ul care deschide albumul, "Cardigan", a debutat pe primul loc în topul Billboard Hot 100, dedicat celor mai ascultate cântece, un succes care a făcut ca Swift să devină prima artistă care debutează pe prima poziţie a ambelor topuri în aceeaşi săptămână.

Alături de acest succes, tânăra cântăreaţă mai marchează un record devenind cântăreaţă cu cel mai mare număr de piese incluse în acest top: în total 113 cântece de-a lungul carierei sale. Cu aceste 113 piese, Swift o devansează pe Nicki Minaj (100), Aretha Franklin (73), Beyoncé (65), Rihanna (62) şi Madonna (57).

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

Cel de-al 8-lea album al lui Taylor Swift, o producţie mult mai intimă şi alternativă decât celelalte anterioare, a fost anunţat cu doar 15 ore înainte de lansare şi a cucerit deja atât critica de specialitate cât şi publicul.

Potrivit cântăreţei, albumul este rezultatul a trei luni de muncă "în izolare" în timpul crizei coronavirusului, în care ea însăşi a compus şi a înregistrat 16 piese, ce includ colaborări cu Aaron Dessner, Jack Antonoff, William Bowery sau Bon Iver, alături de care cântă "Exile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.